Klart jag älskar Robert

Vilken underbar bok jag läste igår i mitt ”vidgavyernaprojekt”. Jag är ditt fan in i döden av Coco Moodysson, en bok om ett av mina favoritband the Cure och en konsert som fansen väntar på. Platsen är London och året är 2009.

Varje kapitel har fått namn efter ett vanligt ord i the Cures låtar. Första kapitlet heter Never, ett ord som förekommer hela 238 gånger. Det följs av Love (237 gånger), Want (198 gånger) osv.

Huvudpersonen IfOnly2Night har lärt känna KevinTheCurefan och andra inbitna älskare av Robert Smith via ett internetforum. Nu ska hon äntligen se sin första konsert med sitt favoritband. Ett gäng fans träffas innan och diskuterar sina erfarenheter av bandet och IfOnly2Night kör en monolog innehållandes all fakta hon kan om sin favoritsångare, samtidigt som KevinTheCurefan räknar upp sina tidigare nitton konserter för alla som vill lyssna.

Robert Smith var anledningen till att mitt hår var svart och mina kläder likaså under en period. Tyvärr fanns inte en enda depprockare till på skolan så jag fick kombinera kärleken till the Cure med kärleken till Bros och New Kids on the Block för att smälta in lite. Det säger sig själv att endast de förstnämnda tillhör den musik jag fortfarande lyssnar till med behållning.

När jag gick i nian fick pappa två biljetter till the Cure på Scandinavium i en företagsloge. Ingen ville gå med. Det är en sorg jag fortfarande bär med mig. På riktigt. Syrran hade handbollscup, annars hade hon kanske räddat mig, men själv varken fick, eller ville jag gå.

Kanske behöver du gilla the Cure för att fullt ut uppskatta boken, men den kan säkert läsas med behållning en då, då det är en underhållande och absurd berättelse om riktigt inbitna (somliga skulle kalla dem galna) fans. En vuxnare och mer nutida variant av den ungdomshysteri som skildras i Jag tror jag älskar dig.

Jag älskar den här boken. Illustrationerna är fantastiska, historien charmig och rolig och personerna helt underbart galna. Mest gillar jag de tre Robert Smith-kopiorna från Italien som mobbar en kompis för att han snarare ser ut som någon ur Thompson Twins än Robert. Tala om förolämpning.

Jag kommer att läsa Jag är ditt fan in i döden många gånger till innan biblioteket vill ha den tillbaka. Eller så köper jag den. Det finns alltid ett skäl att köpa en bra bok, eller hur?

 

4 reaktioner på ”Klart jag älskar Robert”

  1. Ooh, jag såg The Cure på Scandinavium. Funderar på vilket år det kan ha varit… -93, -94 någon gång, kanske? Fortfarande ett mycket kärt minne!

    1. Just LoveCats finns det inga eller ja, det finns ju massa pumor som älskar Robert. Den är svensk och grymt rolig. Läs!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d