Tematrio – utmanande läsning

Den här veckan vill Lyran att vi funderar på vilken läsning som inte riktigt faller sig naturligt för oss.

1. Jag har svårt för biografier och memorerar. Främst för att den kronologiska formen är alldeles för vanlig. Jag tröttnar därför ofta innan huvudpersonen ens lämnat tonåren. Just nu håller jag dock på med en biografi som är lite annorlunda, nämligen Den röda grevinnan av Yvonne Hirdman. Det går dock inte snabbt alls.

2. Fantasy är inte min grej. Visst har någon enstaka vampyrbok slunkit ner, men någon direkt lockelse efter zombies, rymdvarelser och annat skumt har jag inte.

3. En hårdkokt thriller är inte det jag längtar efter direkt. Visst har jag läst någon sådan med behållning, men ren action med totalt övermänskliga hjältar, som de gamla Hamiltonböckerna, lockar mig inte alls. Är inte heller ett fan av actionsfilmer, vilket säkert kan ha ett samband.

Och så över till senaste fredagsfrågan på Bokhora om att utmana sin läsning och läsa något utanför bekvämlighetszonen.

När var det egentligen? Jag kan konstatera att det faktiskt var ett tag sedan då jag i våras gav mig in i de grafiska romanernas underbara värld genom att läsa Nina Hemmingsson.

Dags att dra ut på äventyr igen kanske, men just nu när jag har så lite tid och ork att läsa känner jag inte direkt för det. Kanske runt jul?

4 reaktioner på ”Tematrio – utmanande läsning”

  1. Jag håller också på med Den röda grevinnan. Det går väldigt trögt. Annars tycker jag visst att det går an att läsa biografier och memoarer. Fantasy har jag däremot riktigt svårt med

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: