Det går segt nu…

Jag har inte ens 1/10 av den lästid jag skulle vilja ha. Drömmer om att ta in på hotell och bara läsa, käka godis och beställa mat till rummet. Nu bodde jag ju på hotell en natt i helgen och det var grymmeskönt, men jag vill ha mer.

Problemet är bara att jag har så mycket att göra med jobb och bok att jag ändå inte kan fokusera. Jag läser lite här och lite där, men inte sällan märker jag att ögonen fortsätter att röra sig och händerna att bläddra, men tankarna försvinner någon annanstans.

Igår blev det således Topmodel istället för läsning och idag ligger Grey’s Anatomy nära till hands. Om jag nu har någon energi kvar kommer tyvärr läsningen i tredje hand.

Jag behöver ledighet helt klart och helst hade jag velat ha lite sol och värme också. Så blir det tyvärr inte, men ett par extra lediga dagar blir det i alla fall nästa vecka.

Har svårt att förstå alla som säger sig älska hösten. Okej för de få soliga och krispiga dagarna, men de flesta är bara regniga, gråa och mörka. Jag är trött, snorig och tycker dessutom enormt synd om mig själv.

Usch för höst och mörker.

 

10 reaktioner på ”Det går segt nu…”

  1. Jag är iofs en sådan som älskar hösten men jag förstår dig helt och hållet – är på samma ställe med allt som ska göras…

  2. Vad härligt det låter, att ta in på hotell och bara läsa och äta godis och beställa rumservice. Ibland klurar jag på om man skulle resa iväg någon gång till ett mystigt ställe nära hav och strand där man endast läser ( och äter). Någon dag kanske…:-)

  3. Varje år har jag också några perioder då inget i läsväg lockar för att hjärnan är splittrad i en massa måste-göra-delar. Trist och segt är det, men som tur är brukar ju läslusten alltid återvända. I mitt fall brukar jag kurera den med något väldigt lättläst för att liksom koppla av och komma igång igen.

  4. Det där med att inte ha lästiden man egentligen vill ha: jag brukade ha mina tågresor men de har nu invaderats av mammor på sonens dagis (inget ont mot dem), i alla fall på morgonen. Men ”bara” 25 minuter varje dag känns inte direkt OK, särskilt inte med tanke på att en minut går åt att rota bland alla saker i väskan för att äntligen hitta det turkosa tågkortet och visa för konduktören som har stått och flåsat mig i nacken under tiden. Jag lär mig aldrig att ta med mig färre saker i väskan. Den är till för att fyllas, eller?

    Men jag skriver egentligen för att berätta hur fantastisk hösten är. Det med regnet pch mörkret: det är just det som är det fantastiska med hösten. Regnpromenader (utan paraply) och dimman som lägger sig över åkrar pch fält. Kanske beror det på att jag är lantis och får njuta av naturen till vardags och här är det ju inte bara grått. Kanske beror det på att jag är kontorsråtta och ”bara” behöver vara utomhus i sisådär en timme om dagarna på väg till och från jobbet. Kanske är det syntetiserad lycka och därför ren inbillning av min kärlek inför denna årstid. Jag vet inte, men jag älskar hösten.

  5. jag förstår helt vad du menar med att inte ha tid att läsa, önskar att jag kunde läsa iallafall två timmar om dagen.. MINST 🙂

    Men hösten är ju en jätte bra läs peridod! Jag älskar att mysa under en filt med öppet fönster och höra regnet smattra, perfekt ju! 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: