Mina svar på P

 

Det är P som gäller den här veckan och då jag är segare än vanligt hann jag inte fixa inlägget i morse utan först nu.  Till och med en bloggmaskin hakar upp sig ibland.

1. Först fem ord på P som ska kopplas ihop med 1-5 boktitlar. Associera hur fritt som helst.

petig

påföljd

pyssling

parallell

panelhöna

 

Min dröm när jag var liten var att det skulle finnas någon sorts pyssling i huset som jag kunde leka med. Mest tyckte jag om lånarna som Mary Norton skrev om. Jag var dock inte så petig, vilken liten figur som helst hade funkat.  Gärna någon som kunde följa med till skolan som Peter och Petra.

Om en påföljd handlar Håpas du trifs bra i fengelset av Susanna Alakoski om en syster vars bror sitter i fängelse. De två syskonen lever parallella liv, men när det möts funkar det minst sagt sådär.

Inte bara panelhöna, utan totalt osynlig är Murphy i Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones.

2. Och så en bokkaraktär med för- eller efternamn på P.

I 19 minuter av Jodi Picoult skjuter Peter ner en massa skolkamrater och ses som ett monster. Hur ska omgivningen och hans familj hantera det? Mycket bra bok.

3. Sist, men inte minst vill jag att du berättar om en bok som beskriver ett paradis, en plats du eller personerna i historien verkligen älskar.

Paradiset ja, dit skulle jag gärna åka och då menar jag inte det bibliska just. För mig är paradiset ett varmt land, gärna med en strand inom räckhåll. Någon sådan bok kommer jag dock inte på, men däremot handlar Den glömda trädgården på ett sätt om ett bortglömt paradis. Den får det alltså bli.

 

 

Svara i en kommentar eller i din blogg. Lämna gärna en kommentar och/eller länka hit så att vi hittar ditt inlägg.

 

 

Lycka till!

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: