Hur står det till med läsningen?

Äntligen är denna mycket intensiva jobbvecka slut. Idag är maken ute och svirar och så fort de små herrarna slocknar ska jag sjunka in i en riktigt god bok.  Men först, en enkät att spraka igång helgen med. En helg som för mig innehåller en hel del jobb, men förhoppningsvis också en och annan lässtund.

 

Vad ska du läsa i helgen?

Jag ska läsa Pojken i hiss 54 av Karin Alfredsson och Välkommen hem av Johanna Lindbäck. Har jag planerat i alla fall. Det skulle dock kunna bli något helt annat.

Hur ser den perfekta lässtunden ut?

Det beror på årstid. På sommaren läser jag mer än gärna i en solstol vid havet, men nu när det börjar bli lite ruggigare funkar det bäst i soffan med minst en filt och gärna en kopp earl grey med citronhonung.

Din bästa lässtund förra veckan?

Jag simmade igår och åt därefter frukost i sällskap av Johanna Lindbäck. Mycket trevligt.

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?

En bra läsvecka läser jag flera timmar varje dag, men en sådan här hysterisk jobbvecka är jag glad om jag får till en timme/dag.

Var läser du aldrig?

Jag mår sjukt illa när jag åker bil och kan knappt snegla i en bok. Riktigt tråkigt. Buss funkar ibland, men jag föredrar tåg eller flyg.

Vad läser du aldrig?

Jag läser i princip aldrig övernaturliga böcker, men jag håller på att lära mig. Vampyrer är dock ingenting jag går igång på speciellt mycket.

Vilken är din favoritbokhandel?

I Göteborg är det Mariaplans Bokhandel, men det var ett tag sedan jag var där. Pocketshop på centralen gillas också och på nätet är det få som slår Amazon.

Du får 300kr att handla böcker för. Vad köper du?

Ja, det vore trevligt att få handla lite böcker som jag inte behöver.

Jag skulle definitivt köpa Anna och Mats bor inte här längre av Helena von Zweigbergk, Därunder ett helvete av Claire Castillon, Bombyx av Anne Rambach och Flickan med snö i håret av Ninni Schulman.

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?

Usch, nu känner jag mig jätteelak, men jag är inte alls sugen på att läsa Välkommen hem till Maria av Maria Montazami. Jag kan inte för mitt liv begripa vad det är som gör att alla verkar älska henne. Förklara gärna!

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?

Jag ser mycket fram emot Rosa – den farliga färgen av Fanny Ambjörnsson.

14 reaktioner på ”Hur står det till med läsningen?”

  1. Kul sånt här! Nu har jag också svarat. Jag läser och förundras över ditt svar: ”en bra läsvecka läser jag flera timmar varje dag.” Så olika det kan vara. En bra läsvecka hos mig läser jag flera timmar – i veckan.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: