Mina svar på J

Del tio betyder bokstaven J. Eller fiskkrokbokstaven som sonen brukar kalla den. Här kommer mina svar på mina egna uppgifter. Som vanligt inser jag att jag kanske gjort det ovanligt svårt.

Först fem ord på J som ska bli en boktitel eller två eller kanske fem. Associera fritt.

Jubileum

Jonglera

Jordgubbe

Jubelidiot

Jämmer

 

I I don’t know how she does it av Allison Pearson försöker Kate jonglera barn, karriär och inte minst de krav hon ställer på sig själv. Det blir en del jämmer när hon tillbringar nätterna med att fejka hemmagjorda kakor till barnens skola.  I september blir den film med Sarah Jessica Parker i huvudrollen.

En riktig jubelidiot är Hannas chef i Dubbla slag av Malin Persson Giolito. Förövrigt också en bok om att jonglera.

Jubileum betyder tårta, varför inte med jordgubbar. Gubbe är också Allan i Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Boken som parkerat sig på pockettoppen.

 

Därefter en bokkaraktär med för- eller efternamn på J.

I boken Kärlek, vänskap, hat av Alice Munro handlar titelnovellen om Johanna som två flickor driver med. Johanna är en medelålders, oattraktiv och ensam dam som faktiskt får lite oväntad hjälp på traven.

Och slutligen en fråga. Vilken bok har fått dig att jubla?

Jag var helt toklycklig över att ha läst Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Ungefär samma eufori kände jag efter att ha avslutat Kärlekens Geografi och När jag lät dig gå.

 

 

1 reaktion på ”Mina svar på J”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: