Ungdomsböcker att se fram emot

Insåg att jag glömt ungdomsböckerna då jag klickat runt efter böcker som kommer ut i sommar. Det måste jag självklart råda bot på.

Snart dags för ny bok av Johanna Nilsson. Den 23 maj kommer Lilla Darling som sägs passa ungdomar mellan 12 och 15. Låter som något som kan passa mina elever. Ges ut av Rabén & Sjögren.

En bok jag verkligen ser fram emot är den tredje boken om Agnes och Henrik av Ann-Helén Laestadius. Jag har skrivit om de två första här och här. Nya boken heter Ingen annan är som du, utspelar sig ett år efter bok 2 och ges ut 20 juni av Rabén & Sjögren. Ska bli väldigt kul att läsa den!

Sarah Dessen ska man väl helst läsa på originalspråk egentligen, men jag vill ändå läsa Mitt perfekta liv som kommer ut den 27 juni på samma förlag. Det är alltid lättare att sälja in svenska elever till eleverna och de finns oftare på biblioteket.

Lina Forss ungdomsbok Kär i kärleken kommer ut i slutet av maj. Den handlar om Timmy som reser till London och hittar kärleken. Bonnier Carlsen är förlaget som också ger ut andra boken i Denise Rudbergs charmiga serie Baristas den 31 maj. Jag gillade första boken skarpt och vill verkligen läsa vidare.

En bok som också låter spännande är Pojkarna av Jessica Schiefauer som handlar om vänskapen mellan tre fjortonåriga tjejer som förvandlas till pojkar om nätterna. Låter hur bra som helst. Boken ges ut av Bonnier Carlsen och har recensionsdag 18/8.

Jag har inte läst något av Gayle Forman, men När jag lät dig gå låter definitivt riktigt bra. Ges ut av B Wahlströms redan 1/5.

Musik för tondöva är skriven av Martin Svensson och handlar om en musiker som åker till Turkiet för att spela in en musikvideo. Är lite nyfiken på vad yeah-yeah-wow-wow-mannen kan skriva. Kommer ut 1/8 även den på B Wahlströms.

Vilka ungdomsböcker ser du fram emot?

 

 

 

9 reaktioner på ”Ungdomsböcker att se fram emot”

  1. Uppföljaren till Charlie Higsons Fienden. Kommer dock inte på svenska förrän i oktober, så jag funderar starkt på att köpa den på engelska istället.

  2. Tredje delen i Blodet-serien av Anders Björkelid, där de första delarna heter ”Ondvinter” och ”Eldbärare”. Något av det bästa jag läste förra året.

  3. Ser verkligen fram emot fortsättningen på Sms:en och Hej vacker. Fick veta först för någon dag sedan att det kommer en till. De två första är ju superbra och har funkat att läsa med alla elever jag provat med (hittills i alla fall). Dessutom är det ju inte helt fel att den faktiskt utspelar sig här i Norrbotten, det händer ju inte allt för ofta.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: