Topp 5 om syskon

Syrran fyller år idag och det ska jag komma ihåg. Tänkte också uppmärksamma henne lite här med en lista på bra böcker om syskon. Inte alltid de mest sympatiska eller kärleksfulla syskonen, men se det definitivt inte som en pik.

1. I Kicki Edgren-Nyborgs roliga och lätt brutala Satungsverserna håller brorsorna Köttbullen och Kanelbullen på att ta livet av både varandra och sina slutkörda föräldrar. En hejdlöst rolig beskrivning av småbarnshelvetet när det är som värst.

2. I söta Marmallows till frukost av Dorthy Koomson får vi träffa tvillingarna Summer och Jaxon. Den ena framåt och nyfiken, den andre blyg och tillbakadragen. Båda underbara.

3. I underbara Sister av Rosamund Lupton söker Beatrice efter sanningen om systern Tess död. En spännande och välskriven historia.

4. Det är svårt att bortse från Allt för min syster av Jodi Picoult om Anna som drar sin familj inför rätta för att slippa hjälpa sin sjuka syster Kate med diverse donationer.

5. Tvillingarna Camilla och Charles i Den hemliga historien av Donna Tartt har ett minst sagt nära och aningens udda förhållande. En modern klassiker som definitivt är läsvärd.

 

Vilka böcker om syskon gillar du?

7 reaktioner på ”Topp 5 om syskon”

  1. Jag gillar en bok som heter Flickorna och är skriven av Lori Lansens. Den handlar om två systrar som till på köpet är siamesiska tvillingar. En mycket tänkvärd och bra bok.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: