En lista att beta av

När Paperback Lover körde igång sin Orange Prize utmaning tänkte jag verkligen att jag skulle läsa de pristagare jag inte läst, då de alla lät mycket bra. Så blev det (självklart) inte. Fortfarande vill jag läsa dem. En diger lista att beta av.

När årets korta listan presenterats upptäckte jag flera nya namn jag vill stifta bekantskap med.

  • Emma Donoghue (Irland)Room; Picador; bok nr 7.
  • Aminatta Forna (Storbritannien/Sierra Leone)The Memory of Love; Bloomsbury; bok nr 2.
  • Emma Henderson (Storbritannien)Grace Williams Says it Loud; Sceptre; debutant.
  • Nicole Krauss (USA)Great House; Viking; bok nr 3.
  • Téa Obreht (Serbien/USA)The Tiger’s Wife; Weidenfeld & Nicolson; debutant
  • Kathleen Winter (Kanada)Annabel; Jonathan Cape; debutant

Jag har läst Room och gillade den mycket. Krauss har jag läst, men inte just den här boken. Emma Henderson har jag läst mycket gott om och jag är faktiskt rätt så nyfiken på de andra nominerade också.

4 reaktioner på ”En lista att beta av”

  1. Orange Prize är mitt favoritpris. De har absolut nominerat och tilldelat pris till böcker som jag tycker låter väldigt lockande! Har dock läst välldigt få av dom, men det har jag tänkt att ändra på 🙂

  2. Ja det blir bara fler böcker på vill-läsa-listan… Jag är nyfiken och sugen på flera av dem!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d