Får jag presentera Augusts damtrio

Idag delades Augustpriset ut och tack  vare twitter gick det snabbt att få reda på vinnarna i de tre klasserna. Eller snabbt är förvisso något relativt då man sitter och glor på en tämligen händelselös dator där det meddelas att någon improviserar på orgeln, eller att någon annan presenterar en bok.

Min stora favorit vann i alla fall priset för bästa fackbok. Yvonne Hirdman, vars genusteorier fungerade som en rejäl ögonöppnare för sisådär tretton år sedan när jag skrev B- och C-uppsatser i historia med genusperspektiv. Boken hon fick Augustpriset för är självklart Den röda grevinnan.

I kategorin Barn- och ungdomsböcker gick priset också till en oläst favorit, nämligen Jenny Jägerfeld för Här ligger jag och blöder utgiven på fina förlaget Gilla Böcker. Lite extra kul att hon prisas för den på ett nytt, litet förlag när hennes tidigare tydligen refuserade vinnarboken.

Och så slutligen bästa skönlitterära bok som inte oväntat blev Spill av Sigrid Combüchen. Ännu en bok jag vill läsa och det är inte utan att jag känner mig som en lite kass bokbloggare som inte läst den här heller.

Triss i damer med andra och och dessutom triss i böcker jag vill läsa. Det känns onekligen ganska bra trots allt.

2 reaktioner på ”Får jag presentera Augusts damtrio”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: