Kulturfyran om digitala böcker

Trevligt med en kulturfyra igen, även om ämnet inte direkt ligger mig varmt om hjärtat. Böcker i all ära, men den digitala formen har jag inte föräskat mig i ännu.

1. Läser du böcker digitalt?

Nej, inte böcker, möjligen texter i pdf-form om jag behöver skumma något i jobbet, men jag föredrar pappersform helt klart.

2. Kommer du att skappa en ipad när de kommer till Sverige?

Nej, det ser jag inget behov av. Visst är den fin, men jag passar ändå. Jag kommer inte att köpa någon annan läsplatta heller som det känns nu.

3. Lyssnar du på ljudböcker?

Ja du, jag skrev just ett inlägg om min obefintliga auditiva förmåga. Ljudböcker fungerar minst sagt sådär.

4. Och sist men inte minst: vilken bok läser du nu? Och i vilket format är den: inbunden, pocket, digital, ljudbok?

Vilken? Snarare vilka. Just nu är det rätt så rörigt på läsfronten, vilket kanske illustrerad min sönderstressade novemberhjärna. Jag läser ett gammalt, sönderläst, inbundet exemplar av En skugga blott av Maria Lang, en häftad version av suveräna ungdomsboken Does my head look big in this av Randa Abdel Fattah samt en massa andra böcker som är spridda högt och lågt. De flesta i pocket.

2 reaktioner på ”Kulturfyran om digitala böcker”

  1. Håller med, jag har inte fastnat för digital läsning eller lyssning! Tänker på när jag ibland vill bläddra tillbaka för att läsa igen, för att fatta eller för att bara uppleva igen, hur tråkigt vore inte det på skärm, eller att spola tillbaka…

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: