Jag vet inte jag…

Alltså, jag gillar Bokus och jag gillar listor, men pockettoppen skulle kunna vara den tråkigaste listan någonsin. Gissa vilken bok som ligger överst den här veckan? Vår käre gamle hundraåring Allan Karlsson. Visst var det en bra bok, men så himla fantastisk är den väl ändå inte? Ja, ja, jag säger som jag brukar, det gör ingenting om det inte blir fler böcker på min läslista, men jag tror att jag ligger lite lågt med inlägg om Bokustoppen tills det faktiskt finns något att skriva om.

Möjligen skulle Oksanen kunna göra en spurt, men jag tror mer på Fossum eller Wennstam. Om Fossum når toppen har jag problem. Den är nämligen den tionde boken om Konrad Sejer och jag läste del 4 och del 5 innan jag fattade det där med hur otroligt viktigt det är att läsa deckarserier i rätt ordning. Betyder det att jag kan börja med del 6? Eller betyder det i att jag kanske ska hoppa över Fossum helt? Var ärligt talat inte överförtjust i de två böcker jag läste, men det är visserligen många år sedan. Hon har vunnit grymt många priser, så någonting måste jag rimligen ha missat. Eller?

Vad säger ni? Är Fossum läsvärd trots allt? Och hur viktigt är det egentligen att läsa böckerna i ordning? När ni svarar på den sista frågan vill jag att ni tar i beaktande att jag är ganska så väldigt fixerad vid att läsa böcker i rätt ordning.

5 reaktioner på ”Jag vet inte jag…”

  1. Just vad gäller Fossum ska du definitivt läsa bok ett och två eftersom de helt utan konkurrens är de två bästa i hela serien! (Ja, smaken kan vara lite olika, men jag tror att de flesta är överens om det här.)

  2. Jag är inte helt förtjust i Fossum. Jag har läst böckerna från och med femte boken, Älskade Poona. Bok nummer fem är nog den jag tycker är bäst av de jag läst och ändå tycker jag inte särskilt bra om den.

    Döden skall du tåla tycker jag var tråkig och inte speciellt spännande. Den väckte en del obehagskänslor men det var nog också allt.

  3. Fossums deckare är väl okej, men ska du läsa något av henne så är det den fristående icke-deckaren ”De galnas hus”. Så fantastiskt bra!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: