Bokfrågornas ABC del 20

Nu är det dags för bokstaven T :

Berätta om en bok som handlar om turism!

Ibland känner jag för att göra en riktigt bitterfitteresa. Bara fly från allt och få njuta lite av lugnet som Sara gör i Maria Svelands Bitterfittan. En god natts sömn är helt klart mer värt än ett knapplöst knull.

Jag har funderat en del kring trender inom litteraturen. När man studerar litteraturhistoria talas om olika stilar som romantik, naturalism och modernism. Vilka trender skulle du säga karaktäriserar litteraturen just nu?
Det senaste har jag läst en hel del böcker om hemska ämnen, som alzheimers, kidnappning, mobbning och döda vänner. Samma trend verkar råda bland ungdomsböcker. Se bara på böckerna som är nominerade till Augustpriset. Är det som reaktion på detta som en komisk bok tilldelades Man Booker Prize?
Bob Hansson är inte den enda som experimenterar med romanformen. Jag gillar när formen blir lite friare. Jag hoppas att det blir en riktig trend.

Vampyrer är ju helt klart trendigt fortfarande. En trend som jag inte direkt hakat på. Jag gillade Låt den rätte komma in, men Twilight och Tru Blood funkar inte riktigt för mig.

Det finns säkert en massa trender. En som verkar vara på väg bort är deckarromaner om trötta småbarnsföräldrar. Kanske kan Denise Rudberg starta en ny trend med sin nya genre elegant crime.

Vilken är din favorittitel?

Jag älskar verkligen långa titlar. Ju konstigare desto bättre egentligen. En favorit i år är därför Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats av Eli Levén. Sedan har jag också gått igenom listor med mina favoritböcker och kommit på en massa fantastiska titlar, men till slut bestämde jag mig för en bok som kanske inte är en absolut favorit, men med en fantastisk titel Livet på marken är inte lika lätt av Viveca Lärn.

Berätta om en bok där tillfälligheter spelar stor roll.

Tillfälligheter. Ja se där fick i alla fall jag något att bita i. Jag körde efter principen ”den första som dök upp i huvudet” och därför säger jag den väldigt söta och lika förutsägbara Luftslott av Sheila O’Flanagan om Carey och Ben som träffas på ett flygplan mellan Dublin och New York och gifter sig efter bara några dagar.

I april svarade följande bloggare:

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Books over Psychos

Eli läser och skriver

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Mirthful’s Bookblog

Tätortstimotej

Yfronten

Your no different to me

9 reaktioner på ”Bokfrågornas ABC del 20”

  1. Har gjort T nu. Och det var kluriga frågor denna gången. Den sista frågan får jag återkomma på.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: