Bokfrågornas ABC del 10

Dags för mina egna svar på uppmaningarna i del 10 av bokfrågealfabetet. Idag gäller bokstaven J:

Jag tycker att det är svårt att läsa böcker skrivna i jag-form då det krävs en del av författaren för att det ska bli bra. Berätta om någon bok skriven i första person som du gillar eller inte gillar.

Fantastiska American Wife av favoriten Curtis Sittenfeld är skriven i jag-form och som läsare kommer man otroligt nära huvudpersonen Alice. En helt klart läsvärd bok.

Berätta om en bok om eller av en journalist.

Två journalister och två böcker om främlingsfientlighet tål att påminnas om så här inför valet: Lena Sundströms Världens lyckligaste folk och Niklas Orrenius Jag är inte rabiat. Jag äter pizza. Två mycket läsvärda böcker.

Jante styr Sverige och jag vill att du berättar om en bok där jantelagen gäller.

I briljanta ungdomsboken Tusen gånger starkare av Christina Herrström tar Saga mer plats än en tjej ska och det får hon definitivt lida för. En bok som tydligt visar att det gäller olika regler för killar och tjejer i skolan (och på alla andra platser också för den delen)

Vad jiddrar du om? Det hade jag en elev som brukade fråga när han tyckte att jag snackade obegripligheter eller ren skit. Berätta om en bok som du tycker är rent jidder.

Jag får alltid lust att ställa frågan när någon SD-anhängare skriver absurditeter och ogenomtänkta inlägg, men en bok är svårt att komma på. Lite den känslan har jag fått i efterhand om Liza Marklunds Gömda som inte riktigt var vad den utgav sig för att vara -en sann berättelse. Eller?

Läs vad andra svarat och svara sedan själv i en kommentar eller i din blogg. Tala om var jag kan hitta ditt inlägg, det är så kul att läsa era svar!

…and then there was Beatrix

Bokstunder

Bokstävlarna

Eli läser och skriver

Ett liv utan böcker är inget liv

Eva-Cecilia

Fiktiviteter

Ikas ord 2.0

Mirthful’s Bookblog

Morellens

Paperback Lover

The week never starts around here

Yfronten

Your no different to me

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: