Tematrio- Tegelstenar

Veckans tematrio handlar om riktigt rejäla böcker och jag har letat i hyllan efter tre fina tegelstenar:

1. En lämplig ung man av Vikram Seth är en rejäl tegelsten på drygt 1400 sidor, som handlar om Indien under tiden kring frigörelsen från Storbritannien. En bok som jag lärde mig massor av, utan att den för den skull var tung. Eller tung var den, rent viktmässigt dock.

2. Anna Karenina av Leo Tolstoj är en av de ryska, massiva klassiker jag faktiskt tagit mig igenom och faktiskt tyckt om. Riktigt mycket till och med. Lite irriterande tyckte jag dock att det var med alla extremt detaljerade beskrivningar. Att skriva flera sidor om när någon gör sig i ordning framför spegeln känns väl sådär upphetsande, men historien är mycket bra!

3. Wild swans av Jung Chang är en tunn stackare i jämförelse med de andra två. Bara knappt 800 sidor. En riktigt bra bok är det dock om tre generationers kvinnor i Kina under 1900-talet.

1 reaktion på ”Tematrio- Tegelstenar”

  1. Jag läste halva Anna Karenina, tyckte det var segt med alla diskussioner männen hade om jordbruk och var det var. Vissa delar av boken var dock bra. Funderar ibland på om jag ska ge den ett till försök. Men inte just nu…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: