Dags för bloggstafett med kvinnotema

I samband med Världsbokdagen höll jag i en Bloggstafett som hyllade boken och inför Bokmässan i september en med mässtema och det var himla kul att klicka runt och läsa alla andras inlägg. Nu är det dags igen och nu för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Lite kort varsel kanske, men det är ändå en vecka kvar.

Tanken är följande:

Om du vill vara med hojtar du till snarast i en kommentar och/eller mailar till linda at enligto.se

Mailadressen är viktig att jag får för att kunna skicka information och en sidfot med länkar till alla deltagande bloggar.

Sista anmälningsdagen är 5/3 så att jag hinner knåpa ihop ett schema för vem som ska publicera när. När du anmäler dig får du också en publiceringstid som det är viktigt att du håller. Du publicerar inlägget i din blogg, men för dem som vill delta i stafetten utan att ha en blogg är det självklart möjligt att göra ett inlägg här som gästbloggare. Då vill jag ha ditt inlägg senast 6/3 och det ska innehålla en kort presentation av vem du är.

Det kommer förhoppningsvis att bli ungefär ett inlägg i timmen med start 00.01 då jag inleder stafetten och slut 23.59 då jag avslutar. Under dagen kommer jag också att skriva några sammanfattande inlägg med länkar till de inlägg som publicerats.

Ditt inlägg ska på något sätt lyfta fram en eller flera kvinnor som haft betydelse för dig. Verkliga, fiktiva, levande, döda, någon känd eller någon du känner.  Det får gärna ha en litterär anknytning, men det är inte nödvändigt. Det finns inte heller något krav på att inlägget egentligen handlar om kvinnodagen och behöver inte alls vara politiskt. Det viktigaste är att lyfta fram kvinnor som gjort skillnad för en eller många människor. Självklart är det totalt ointressant vilket kön du själv har.

Har du några frågor går det alldeles utmärkt att ställa dem i en kommentar eller att maila. Släpp nu allt vad prestationsångest heter och häng på. Det brukar vara riktigt kul att läsa inlägg inom samma tema och dessutom finns det alltid nya bloggar att upptäcka.

Oavsett om du vill vara med eller inte får du gärna sprida informationen så att vi blir riktigt många skribenter!

Läs också:

84 comments