enligt O

Tankar från en bokberoende

Dags för bloggstafett med kvinnotema

I samband med Världsbokdagen höll jag i en Bloggstafett som hyllade boken och inför Bokmässan i september en med mässtema och det var himla kul att klicka runt och läsa alla andras inlägg. Nu är det dags igen och nu för att uppmärksamma Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Lite kort varsel kanske, men det är ändå en vecka kvar.

Tanken är följande:

Om du vill vara med hojtar du till snarast i en kommentar och/eller mailar till linda at enligto.se

Mailadressen är viktig att jag får för att kunna skicka information och en sidfot med länkar till alla deltagande bloggar.

Sista anmälningsdagen är 5/3 så att jag hinner knåpa ihop ett schema för vem som ska publicera när. När du anmäler dig får du också en publiceringstid som det är viktigt att du håller. Du publicerar inlägget i din blogg, men för dem som vill delta i stafetten utan att ha en blogg är det självklart möjligt att göra ett inlägg här som gästbloggare. Då vill jag ha ditt inlägg senast 6/3 och det ska innehålla en kort presentation av vem du är.

Det kommer förhoppningsvis att bli ungefär ett inlägg i timmen med start 00.01 då jag inleder stafetten och slut 23.59 då jag avslutar. Under dagen kommer jag också att skriva några sammanfattande inlägg med länkar till de inlägg som publicerats.

Ditt inlägg ska på något sätt lyfta fram en eller flera kvinnor som haft betydelse för dig. Verkliga, fiktiva, levande, döda, någon känd eller någon du känner.  Det får gärna ha en litterär anknytning, men det är inte nödvändigt. Det finns inte heller något krav på att inlägget egentligen handlar om kvinnodagen och behöver inte alls vara politiskt. Det viktigaste är att lyfta fram kvinnor som gjort skillnad för en eller många människor. Självklart är det totalt ointressant vilket kön du själv har.

Har du några frågor går det alldeles utmärkt att ställa dem i en kommentar eller att maila. Släpp nu allt vad prestationsångest heter och häng på. Det brukar vara riktigt kul att läsa inlägg inom samma tema och dessutom finns det alltid nya bloggar att upptäcka.

Oavsett om du vill vara med eller inte får du gärna sprida informationen så att vi blir riktigt många skribenter!

Föregående

Det är ju skottdagen idag…

Nästa

En riktigt bra författare

81 kommentarer

 1. Nina

  Jag vill SJÄLVKLART vara med. Vilken strålande ide.

 2. Jag behöver utmana mig själv och hoppa på en stafett – jag är gärna med 🙂

 3. Åh, det låter roligt! Jag vill vara med! Och jag vet redan vem jag ska skriva om. 🙂

 4. Hej!
  Jätterolig idé, jag gömmer prestationsångesten i något hörn och hakar gärna på!

 5. Jag vill gärna vara med! 🙂

 6. Ah, jag hoppar också på, jag har en liten husgud när det kommer till hur mitt intresse för kvinnofrågor uppstod som jag gärna skriver ett inlägg om. Jag tror faktiskt inte att jag har nämnt hen i bloggen någon endaste gång! 🙂

 7. Ela

  Det här låter jätteroligt. Vet inte riktigt hur jag ska hitta tiden att skriva då jag ska jobba helgen som kommer, men det här vill jag vara med på!

 8. Klart jag vill vara med.

 9. Med hjärtat i halsgropen hakar jag på utan att ha en aning om vad jag ska skriva om…

 10. Jag vill också anmäla mig – kul initiativ!

 11. Jag vill också vara med om det fortfarande finns plats.

 12. Klart jag är på!

 13. Eftersom jag har bestämt mig för att utmana mig själv så vill jag gärna vara med i stafetten

 14. Vad roligt det verkar! Jag är med!

 15. Jag vill också vara med! Har varit lite frånvarande på bloggen senaste tiden men är pepp på att komma igång igen. Detta är en bra anledning:)

  • Det är alltid bra med en konkret uppgift för att komma igång. Välkommen!

 16. Hej! Jag vill också gärna vara med.
  Mailadress kommer…

 17. Jag är gärna med! Är på resande fot mellan klockan 17.00 och 22.00 den dagen så jag vill publicera mitt inlägg före 17 eller efter 22. mednasanienbok@hotmail.com

 18. lovely! jag anmäler mig till bloggstafetten.

  och stort tack för Tranströmer-tonsättningen/översättningen. älskar också C-dur

  • Visst är det en fin dikt. Gillade tonsättningen också faktiskt! Kul att du vill vara med, jag återkommer med publiceringstid!

 19. om mailadressen inte syns är det camilla[punkt]malmer[at]home.se

 20. Jag kan tänka mig att vara med, men då måste jag skriva inlägget under dagen för åker till USA ikväll. Kan du paxa en tidpunkt redan nu åt mig och skicka den på typ Twitter under dagen?

 21. Jag vill gärna vara med….

 22. jag vill också vara med 🙂

 23. Jag vill vara med! Det var ju så väldigt roligt sist på värlsbokdagen!

 24. Förstår ännu inte riktigt hur det ska gå till men det är inget som brukar hindra oss. Verkar jättekul och då är vi på! Vi behöver lyfta vårt bloggande och är sugen på att hitta andra roliga. Oss når du genom min mejladress ase@tvartemot.se
  Åse Teiner & Anna Glas
  Tvärtemot

  • Vill ni har en tid var? Ni får en publiceringstid då ni postar ett inlägg på er blogg. Jag länkar med en tidtabell som ni gärna får publicera också, så att era läsare hittar runt bland de deltagande bloggarna. Kul att ni hänger på!

 25. Jag vill också vara med! Kul idé!

 26. PS! Gärna tid på förmiddagen eller kvällen. Kommer att vara förhindrad att skriva 13 – 19. DS

  • Då bokar jag n dig på passande tid. Återkommer imorgon då jag hoppas ha sammanställt!

 27. Hej! Strålande ide’!
  Jag är på

  P

  • Hmm vet inte riktigt varför den länken kom med.. Inte avsikten..

   • Det blir automatisk länkning till senaste inlägg! Kul att du är med. Återkommer med tid för publicering!

 28. Finns det plats för oss så hänger vi med.

 29. Hittade hit av en slump – vilken rolig utmaning! Vill gärna vara med om jag får. Ha en trevlig helg!

 30. Nu har jag funderat, och bestämt mig för att lägga prestationsångesten åt sidan och hoppa på det här! 🙂

  Kanske kan vara en bra kick-off för att komma igång ordentligt med bloggandet, om inte annat.

 31. Jag är på! jessica(at)j-thorn.dk

 32. Jag är självklart på! Frågan är bara vilken av alla underbara kvinnor som jag skall skriva om!

 33. Jag hakar också på. Låter som en perfekt utmaning för mig!

 34. Jag har tvekat länge med att anmäla mig eftersom jag varit sjuk men vill vara med och anmäler mig härmed. I huvudet är redan mitt inlägg klart. Nu gäller det att sätta det på pränt också.

 35. Jo, förresten. Om det är möjligt vill jag gärna ha en morgontid då jag alltid brukar publicer 7:30 och helst inte vill komma i otakt. Om det går alltså.

 36. Jag hänger på – det är angeläget att uppmärksamma 8e mars! Kräver en ordentlig funderare.

  • Kul! Håller med om att det är en viktig dag, trots att det är synd att den behövs. Du ska ha fått en publiceringstid på mailen.

 37. Om det fortfarande finns plats hänger jag gärna på! Jag vet redan vilken dam jag ska uppmärksamma i så fall. =)

 38. ok, jag är med eftersom jag ändå kommer att blogga nåt den dagen…..

 39. Jag vill gärna vara med! 🙂

 40. Åh jag har inte en aning om vad jag vill skriva än men detta är en sån fantastisk idé att jag måste haka på!

  • Hej Evelina! Har egentligen satt stopp då det är så många anmälda och redan mailat ut info till deltagarna. Jag försöker få in dig, återkommer!

  • Löst! Mailar snart!

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: