Det är ju skottdagen idag…

Och då fyller vår lillkusin år för första gången på riktigt. Han är alltså fyra och ett år samtidigt. En av mina kollegor fyller 60, eller egentligen inte alls. Han är istället i åldern då RFSU:s kvarlämnade kondomer kommer väl till pass. Vill ni tar er en titt på honom kan ni klicka här.

En dag som denna vill jag också hylla en alldeles speciell Scott, nämligen F. Scott Fitzgerald som skrev fantastiska The Great Gatsby. Tänk att den är publicerad 1925, det är svårt att förstå.

Jag såg filmen från 1974 innan jag läste boken. Faktum är att jag såg den galet många gånger och anledningen hette Robert Redford.

Boken läste jag första gången då jag studerade engelska på universitetet i mitten av 90-taket. Nu var det ett bra tag sedan, men jag kan tänka mig en omläsning inför nya filmversionen om jag ens vågar se den.

Jag har inte läst mer av F. Scott Fitzgerald. Har någon det? Tender is the night klingar bekant. Annars var det tydligen noveller som var hans grej och en av mest kända har inspirerat till filmen Benjamin Buttons otroliga liv. En av alla miljarder filmer jag missat de senaste åren…

3 reaktioner på ”Det är ju skottdagen idag…”

  1. Jag minns att jag läste boken och såg filmen när jag läste engelska på högskolan, har för mig att jag inte gillade någon av dem – men så var jag också rätt ung och ny på det där med litteratur. Är också lite sugen på att ge den en chans till.

    Har du förresten sett ”Midnatt i Paris” av Woody Allen? Där spelar Scott och Zelda lite roller…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: