Bokcirkelstips i september 2023

Det är några månader sedan jag senast tipsade om böcker som passar extra bra att läsa tillsammans men andra, men nu är det dags för fem nya tips. En bra bok för bokcirklar är inte en som alla älskar, då blir samtalen rätt tråkiga, utan en som får det att skava lite och som väcker känslor.

Andromeda av Therese Bohman skildrar en ovanlig vänskap mellan en äldre man och en yngre kvinna. Han är litterär chef på ett ansett bokförlag och hon blir hans adept. Vackert skriven och mycket att samtala om gällande litteratur, makt och vänskap.

Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba kan leda till ett politiskt samtal om vilket samhälle vi lever i och hur vi vill att det ska vara. Lunabba berättar om hur han låter fjortonårige Elijah bo hemma hos honom, något som ingen krävt av honom, utan något han kände att han var tvungen att göra.

Detaljerna av Ia Genberg belönades med Augustpriset förra året och kanske har många redan läst den. Som bokcirklesbok tror jag ändå att det här är en perfekt bok. Tunn, innehållsrik och fylld av känslor.

Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin hade vi som bokcirkelsbok tidigare i år när ett gäng bokvänner träffades. Vi pratade om livet, döden och märkliga karaktärer. Lite tjock, men bra blev betyget från många, medan andra tyckte att det blev lite smörigt.

Under samma tak av Christina Lindström och Jan Andersson är på många sätt en rolig bagatell, men under ytan finns en massa saker att samtala om. Det handlar om att våga släppa någon nära, trots tidigare förluster av viktiga personer och inte minst misslyckade relationer. Att bli (ofrivillig) sambo är också något det går att prata en del om.

Fler tips sorterade efter författare hittar du här och vill du istället leta läsning efter titel och tema ska du klicka här.

Image by pikisuperstar on Freepik

2 reaktioner på ”Bokcirkelstips i september 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: