Halvårsutvärdering 2023

Halva året har gått och det är dags att sammanfatta läsningen så här långt och läget i de läsutmaningar jag gett mig själv. Målet är att 2023 läsa 132 böcker, vilket är 11 i månaden. Hittills har jag hunnit med 65 böcker och då har semestern just börjat, vilket gör att jag ligger bra till.

Även den geografiska utmaningen ligger i fas, då jag läst böcker av författare från 13 av 26 länder, men då är å andra sidan de riktigt enkla som Storbritannien, USA och Sverige bland dem. En liten utmaning alltså att nå 26, men långt ifrån omöjligt. Däremot har jag redan nått målet att läsa fler än två böcker från sex länder och här hoppas jag att det blir fler.

Att läsa på engelska har jag också som mål och de 13 böcker jag satt upp är redan lästa, faktiskt med råge då jag läst 14 böcker på engelska hittills i år. En på danska, men ännu ingen på norska.

Övriga läsutmaningar går sådär. Jag har bara läst två av tolv böcker i Boktipsutmaningen och inte en enda text av en nobelpristagare. Å andra sidan är de två böcker jag läst i utmaningen två av de bästa böcker jag läst i år, speciellt All the bad apples var riktigt bra. Året har dock bjudit på ganska få klockrena läsupplevelser och sådana hoppas jag få uppleva under semestern. Vilka är era bästa läsupplevelser i år?

2 reaktioner på ”Halvårsutvärdering 2023”

  1. Anna Lindquist

    Bäst i år är Lie with me av Philippe Besson och Onda nätters drömmar av Peter Englund

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: