Fleishman is in trouble

Det finns hur många serier som helst om framgångsrika par runt 40 som skiljer sig och konflikten som sedan följer. Fleishman is in trouble är en sådan serie, men också mycket mer än så. Paret Fleishman har varit tillsammans länge och de har två barn tillsammans. Rachel (fantastiskt spelad av Claire Danes) är agent och jobbet är kanske det viktigaste i hennes liv. Självklart är hon också mamma och fru, men just mammarollen har aldrig varit riktigt bekväm för henne. Hennes man Toby (Jesse Eisenberg) är läkare och pappa. Make också såklart, men kanske framför allt pappa. Nu är de separerade. Rachel bor kvar i deras gemensamma lägenhet och Toby försöker skapa sig ett eget hem och ett eget liv. Det går sådär. Han tar upp kontakten med sina gamla vänner Libby (Lizzy Caplan) en förortsmamma som försöker passa in och Seth (Adam Brody) en evig singel och playboy.

Just vänskapen mellan de tre gamla vännerna är kanske det jag fastnar för mest i serien. Beskrivningen av hur de försöker leva de liv de blivit tilldelade och som ibland skaver. Toby längtar efter sin fru, tror han, eller i alla fall idén om äktenskapet, Libby längtar efter att vara en egen person och inte ”bara” mamma och fru, medan Seth försöker vara evigt ung, men inser att det varken funkar eller räcker. Vänskapen ger dem något de saknar. När Rachel åker i väg på yogahelg och sedan inte kommer hem igen, blir Toby lämnad med barnen. Det är sommar och han försöker jonglera jobb och lediga barn. Knappast det liv han drömt om. Inte ens det singelliv han nästan vågat drömma om.

Skådespelarna är fantastiska. Jag måste verkligen lyfta dem till skyarna. Mest tycker jag om Lizzy Caplan som var en ny bekantskap. Alla de fyra huvudpersonerna lyckas vara så ”vanliga” och det känns aldrig som att de spelar roller. Manuset är dessutom riktigt snyggt och vändningarna gör Fleishman in trouble till något mycket mer än en slentrianmässig skildring av ett äktenskap som går i krasch.


Om serien

Fleishman is in trouble, 1 säsong med 8 avsnitt, (2022)

Manus av Taffy Brodesser-Akner som också skrivit boken som serien baseras på.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: