Jorden runt på 80 dagar

Jag kör en repris på förra årets utmaning och försöker läsa mig runt jorden i sommar. Det övergripande målet är fortfarande att läsa böcker av författare från 26 länder under året, men för den här utmaningen börjar jag om och alla länder räknas. Som vanligt har jag gjort en inspirationslista och som vanligt kommer jag säkert att läsa helt andra böcker. Många av dem kommer dock från min boktipsutmaning och de ska jag ju läsa oavsett är det tänkt. På listan finns tillräckligt många böcker för att nå mitt geografiska mål för 2023. Utmaningen startar idag 12/6 och utvärderas 31/8.

Age of Vice av Deepti Kapoor (Indien)

Allt jag borde ha sagt av Anne Griffin (Irland)

Arvejord av Maria Turtschaninoff (Finland)

Askans dotter av Ilaria Tuti (Italien)

Barfotakvinnan av Scholastique Mukasonga (Rwanda)

Det som väntar mig av Parinoush Saniee (Iran)

Det åttonde livet (Till Brilka) av Nino Haratischwili (Georgien)

Där askan blommar av Nguyễn Phan Quế Mai (Vietnam)

Där barnen är kungar av Delphine de Vigan (Frankrike)

 Ett helt liv av Robert Seethaler (Österrike)

Funny boy av Shyam Selvadurai (Sri Lanka)

Jimi Hendrix live i Lviv av Andrej Kurkov (Ukraina)

Kärlek i Seoul av Sang Young Park (Sydkorea)

Körsbärslandet av Dörte Hansen (Tyskland)

Märket av Fríða Ísberg (Island)

Om du vill ha mig av Katrine Wessel (Norge)

Om natten är allt blod svart av Daniel Diop (Senegal)

Om någon skulle komma förbi av Thomas Korsgaard (Danmark)

Only this beautiful moment av Abdi Nazemian (Iran)

Paradais av Fernanda Melchor (Mexico)

Sweet bean paste av Durian Sukegawa (Japan)

The Book of not av Tsitsi Dangarembga (Zimbabwe)

The Island of Missing Trees av Elif Shafak (Turkiet)

Three Summers av Margarita Liberaki (Grekland)

Photo by Guillaume de Germain on Unsplash

3 reaktioner på ”Jorden runt på 80 dagar”

  1. Det har de senaste åren varit dåligt med översättningar från andra Nordiska länder. Men Flo förlag har nu många översatta böcker från Danmark, Norge och Island, framförallt inte kriminallitteratur!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: