Bad sisters säsong 1

När John Paul Williams, gift med Grace och pappa till Blanaid, dör vill Thomas Claffin, ägaren till företaget där John Paul har sin livförsäkring, inte betala ut några pengar till den sörjande änkan. Han misstänker nämligen att hennes man bragts om livet och misstänker att hon eller någon av hennes systrar är inblandade. Det är dessa systrar som är Bad sisters i den irländska serien skapad av Sharon Horgan, Brett Baer och Dave Finkel, baserad på den belgiska serien Clan av Malin-Sarah Gozin. Det finns en svensk koppling också, då tre av avsnitten är regisserade av Josephine Bornebusch.

Inledningsvis är det lätt att tro att John Paul, kallad JP, var en god man och att hans närstående saknar honom. Avsnitt för avsnitt får vi dock information som visar att han var en obehaglig man och att det fanns många som inte saknar honom det minsta, utan tvärtom är rätt glada över att han är död. Vi får följa systrarna Garvey, Grace, som var gift med JP, den äldsta systern Eve som arbetade med honom, Ursula som han har en hållhake på, Bibi som verkar avsky honom och minstingen Becka som alla verkar vilja skydda. Vi får lära känna dem i all sin komplexitet och manuset är verkligen lysande. Många gånger tror jag att jag förstått hur allt hänger ihop, men inte förrän precis i slutet faller alla pusselbitar på plats.

Skådespelarna är fantastiska och några sticker ut lite extra! Serieskaparen Sharon Horgan som spelar den äldsta systern Eve, Eve Hewson som spelar Becka och inte minst danske Claes Bang som spelar JP. Han gestaltar så otroligt skickligt en verkligt dubbel person som ena sekunden är charmerande och i den andra totalt känslokall. Det är utan tvekan en av de mest obehagliga karaktärer jag sett på väldigt länge. Över huvud taget är stämningen i serien ganska obehaglig då det är omöjligt att veta vem man kan lita på. Det här är en serie som varmt rekommenderas. Däremot känns det lite märkligt att det ska bli en andra säsong, då det känns som att allt är avslutat. Jag litar dock på att serieskaparna vet vad de gör och ser med glädje fram emot att träffa systrarna Garvey och människorna runt dem. Tyvärr går serien på Apple tv+ som jag endast hade då jag fick det gratis i tre månader. Jag får väl betala för en månad när säsong 2 dyker upp.


Om serien

Bad sisters, säsong 1, 10 avsnitt, (2022)

Skapad av Sharon Horgan, Brett Baer och Dave Finkel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: