Veckans kulturfråga v.11 2023

Igår skrev jag om en riktigt bra ljudbok och även om jag väldigt sällan lyssnar på böcker kan jag uppskatta en inläsning där texten och rösten skapar en helhet. Vissa uppläsare kan få mig att lyssna på nästan vad som helst. Veckans kulturfråga handlar om ljudböcker och er relation till dem. Lyssnar ni inte på böcker kanske det finns annat att lyfta fram, som radioföljetonger, radioteater eller poddar.

Vad är din relation till ljudböcker? Vilka ljudboksfavoriter har du?

När jag lyssnar brukar det bli sakprosa som Thailandssvenskarna av Joakim Medin, då jag tycker att skönlitteratur är lite svårt att hålla fokus på. Jonas Karlsson är dock en uppläsare jag gärna lyssnar till och hans egna kortromaner är riktigt bra i ljudformat. En annan bok som jag tror är bättre att lyssna på än att läsa är Att segra är banalt av och med Johanna Frändén och Carl Johan De Geer. Riktigt bra författarinläsningar slår det mesta och Maria Maunsbach läser verkligen in sin Lucky Lada och jag på ett riktigt bra sätt. Och så boken jag skrev om igår, Den store konstnären av Emmy Abrahamsson och Hanna Jedvik där Anna Sise och Josefin Neldén verkligen är huvudpersonerna, vilket skapar en fin läsupplevelse.

13 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.11 2023”

    1. Innan jag lyssnade på ljudböcker (som jag knappt gör nu heller visserligen) lyssnade jag på några av Sveriges radios följetonger. De brukar vara av hög kvalitet!

  1. Jag lyssnar varken på poddar eller ljudböcker, däremot gärna på p1 och framför allt Sommarpratare. För ett par veckor sedan började jag dock lyssna på Mina drömmars stad, inläst av Helge Skoog. Mycket bra inläsning! Nästan ännu mer njutningsfyllt än när jag läste boken själv på gymnasiet.

    1. Det verkar vara någon konstigt med kommentarer för vissa läsare. Ser du andras? Har inte lyckats lösa det och allt ser ut som vanligt hos mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: