Veckans kulturfråga v.10 2023

Idag är det 8 mars och Internationella kvinnodagen, en dag som tyvärr behövs. I veckans kulturfråga vill jag därför att ni lyfter kulturella kvinnor som på något sätt varit betydelsefulla för er nu eller tidigare. Idag blir det en kvintett för min del.

Vilka kulturella kvinnor vill du uppmärksamma idag?

Det finns en rad kvinnor som jag återkommer till och verkligen tycker om. Bland dem finns Katherine Zimmerman, journalist på Sveriges Radio som bland annat hörs i politikpodden Druid & Zimmerman Show och eftermiddag i P1. En lysande och kunnig person. Även Lova Olsson, politikreporter och satirikern Moa Wallin är värda en plats i inlägget. På temat radio finns också Hanna Hellquist som bland annat hörs på P3. Min man tycker kanske att jag är nästan ohälsosamt förtjust i just Hanna Hellquist, men jag tycker att jag håller en alldeles rimlig nivå på mitt fangirlande. Mest tycker jag egentligen om henne tillsammans med Jonatan Unge i Alla mot alla och jag läser med glädje hennes krönikor i Dagens Nyheter. Tredje damen i min åttonde-mars-trio är Jenny Jägerfeld, författare som på senaste tiden främst skrivit för mellanåldern och vilka böcker hon skrivit. Mest tycker jag kanske om Skärblackatrilogin om Sigge, som är förhållandevis ”vanlig”, men Comedy Queen, som också blivit film, är den kanske starkaste.

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.10 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: