Nick and Charlie

Efter de fyra delarna i Heartstopper läste jag kortromanen Nick and Charlie, som egentligen hör ihop med Solitaire, som är Alice Osemans bok om Charlies syster Tori. Charlie och Nick har varit ett par i flera år, men allt blir komplicerat när Nick snart ska sluta på deras gemensamma skola och istället plugga på universitetet. Charlie vet inte riktigt hur han ska hantera det och även om de talat om hur de ska få förhållandet att hålla trots avståndet, kan han inte låta bli att oroa sig. Istället för att berätta hur han känner blir han tyst och sedan elak. Egentligen vill han hålla kvar Nick, men inser också att det inte är möjligt. Han vill inte ens dela sina tankar med Nick av rädsla för att han ska få dåligt samvete.

Det är roligt att få veta lite om hur det gått för Nick och Charlie och diskussionerna om kärlek på avstånd och huruvida det ens är möjligt att hålla ihop med sin första pojkvän hela livet, är precis så känslofyllda och komplexa som de är i verkligheten. Jag blir nästan vansinnig på Charlie som inte vågar vara ärlig, men jag förstår att det är svårt när allt Nick pratar om är flytten och universitetsstudierna. Det är också kul att få läsa lite mer text av Alice Oseman. Läraren i mig är glad över att det finns böcker i serien som utmanar mer än serieböckerna gör. Jag absolut älskar dem, men den konservativa delen i mig vill ha mer text. Hög tid att läsa vidare i Alice Osemans bibliografi alltså.


Om boken

Nick and Charlie av Alice Oseman, HarperCollins Children’s Books, (2020)

En tidigare upplaga av boken gavs ut 2015. Nyutgåvan inkluderar en rad illustrationer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: