Just nu i februari 2023

Äntligen februari och här på västkusten har vi faktiskt haft några soliga dagar mellan regnskurarna och det jag underverk för själen. Just idag är det faktiskt både sol och snö, vilket inte hör till vanligheterna. Som vanligt bjuder jag och några andra forna kulturkollare på en just-nu-enkät. Kika gärna in hos Anna, Helena och Ulrica för att se hur deras kulturella konsumtion ser ut just nu.

Just nu läser jag artiklar om intermedialitet och dessutom håller jag på med en omläsning av Heartstopper del 1 för en uppgift om just det. Meningen är att jag ska jämföra seriealbumet med tv-serien utifrån några teorier och aspekter. Inte ofta man får se tv-serier och studera samtidigt. Förutom det läser jag De sammanbundna av Stacey Halls tillsammans med en elev och Ta ner solen av Sara Molin för att jag behöver något trevligt.

Just nu tittar jag, något otippat, på I vår herres hage. Efter att ha sett några riktigt svarta och obehagliga serier ville jag ha något trevligt och trots att jag bara sett några avsnitt av första säsongen känns det som att jag hittat rätt. Jag borde verkligen se film från Göteborg Film Festival i helgen då jag har ett digitalt pass som jag använt pinsamt lite. Orken att se film har inte riktigt funnits i veckan. I helgen ser vi också första veckan av Alla mot alla, som drog igång med en ny säsong i veckan. Det blir kul!

Just nu lyssnar jag på Talkshow i P1 med min stora favorit Katherine Zimmerman med bisittaren Kristoffer Ahonen Appelquist, som är allt annat än en favorit. Efter första avsnittet tycker jag ungefär samma om dem, men eftersom Druid & Zimmerman show bara kommer en gång i veckan är jag ändå glad över att få en större dos av Zimmerman. Man får ta det onda med det goda, eller vad man nu brukar säga. Ersättaren för Ahonen Appelquist (hur länge har han egentligen använt dubbelnamn?) på Svenska nyheter är förresten ett lyft. Men åter till Talkshow i P1, för det finns ju andra bisittare också och Parisa Amiri klarade sig (självklart) bra, mn Jonas Bonnier har jag inte lyssnat på ännu.

Just nu längtar jag som vanligt vid den här tiden på året efter sportlov och därefter vår. Förutom det ska det bli kul att se mina elevers utställning och föreställning nästa vecka och också att gå med dem på Cabaret i månadsskiftet. Det ska också bli roligt med årets Mello, även om jag hyser en hatkärlek till spektaklet. Ikväll är det dags för första deltävlingen från Göteborg med bland andra Tone Sekelius och Loulou Lamotte. Tyvärr ger det lilla jag hört av låtarna inte någon mersmak alls. Snarar doftar det pekoral på hög nivå. Jag återkommer om det i ett senare inlägg under eftermiddagen.

10 reaktioner på ”Just nu i februari 2023”

  1. Bokföring enligt Monika

    Igår såg jag vilka artister som ska tävla i dagens Mello och man kan nog säga att jag kastade allt hopp om bra låtar ut igenom fönstret. Men det är väl i och för sig kanske inte därför man tittar på Mello 🤔

  2. Jag är extremdålig på att hänga med i nutiden och just därför tänker jag att jag borde lyssna mer på radio och/eller se mer på tv (typ nyheter/ekonomibyrån etc.) men jag orkar aldrig.

    1. Nyheter känns viktigt och jag kollar i princip varje dag, men läser nog mest tidningar. Poddar är jag kass på, det är egentligen bara Druid & Zimmerman om svensk politik som jag följer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: