Läsutvärdering januari 2023

Jag fattar ju att det var överoptimistiskt att tro att jag skulle hinna läsa alla de snackisar jag missade under 2o22 på en månad. Nog för att det känns som att januari har 6184 dagar, men så mycket lästid blev det märkligt nog inte ändå. Nio böcker läste jag och en av dem stod på min lista, nämligen Autisterna av Clara Törnvall. Jag har också läst halva Blir du ledsen om jag dör? av Nicolas Lunabba. Att Andromeda av Therese Bohman inte fanns med på listan är faktiskt jättekonstigt, det borde den ha varit. Bohmans bok är också månadens bästa. Mest udda var årets första bok The Startup Wife av Tahmima Anam.

Vad kan man säga mer om januaris läsning? De nio böckerna är skrivna av lika många kvinnor från fyra olika länder. De är utgivna av nio förlag och fem av dem kom ut 2022, vilket betyder att de skulle kunna ses som utmaningsböcker och i så fall klarade jag densamma riktigt bra. Åtta av böckerna läste jag på svenska och en på engelska. Fyra av författarna läste jag något av för första gången.

Hur såg din januariläsning ut?

1 reaktion på ”Läsutvärdering januari 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: