Heartstopper: Volume one

Vad passar bättre på alla hjärtans dag än att skriva om en fantastiskt fin bok om kärlek? Alice Oseman har skrivit fyra böcker i serien Heartstopper och jag har läst den första delen. En väldigt fin grafisk berättelse som utspelar sig på en brittisk pojkskola där vår huvudperson Charlie är elev. Han är en tänkare som inte riktigt passar in, kanske för att han är öppet homosexuell. Det är inte så att han blir utsatt för det, men alla vet vem han är och många pratar om honom till största delen bakom hans rygg.

På biblioteket träffar Charlie Ben i smyg. De är inte ihop på riktigt och egentligen är Ben inte alls någon drömkille. Snarare tvärtom. När Charlie får information om att skolan skapat nya ”form groups” där elever från olika klasser träffas, placerar läraren Mr. Lange honom bredvid Nicholas Nelson, stjärnan i rugbylaget som går en årskurs över Charlie. Mötet får hans hjärta att stanna och någon slags kärlek vid första ögonkastet uppstår.

I Heartstopper får vi läsa om hur en vänskap växer fram mellan Charlie och Nick, en vänskap som övergår i någon slags förälskelse som tar tid att uttala. Nick övertygar Charlie om att han ska börja spela rugby och vad gör man inte för att få vara nära den man är förälskad i? Berättelsen är otroligt charmig och första delen tar slut alldeles för snabbt. Självklart vill jag läsa vidare och följa Charlie och Nick ett tag till.


Om boken

Heartstopper: Volume One av Alice Oseman, Hachette Children’s Group, (2019), 12-15 år

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: