Julböcker som lockar

Nu snurrar det på ett tag till innan det blir ordentlig tid för läsning, men några julböcker ska jag allt hinna med. Det finns ju ett gäng att väja mellan då genren exploderat de senaste åren. Här har jag valt ut sju färska julromaner som lockar lite extra.

Medan snön faller i Ådala av Åsa Liabäck

Tredje delen i serien om grannarna i koloniområdet Ådala som i år även vågar sig dit vintertid.

Den sista adventskalendern av Jenny Fagerlund

Jag har tyckt om Fagerlunds tidigare julböcker och den här gången tas vi med till Nyponvikens handelsträdgård, dit också Petra och hennes dotter kommer mitt i en snöstorm.

Juleljus för vilsna själar av Siri Gustafsson

En julbok som följer det klassiska konceptet ”ensam ung kvinna söker sig till liten håla och köper där ett hus.” Kan bli supermysigt, eller alldeles för stereotypt. Cecilia flyttar tillbaka till sin gamla hemort och lägger, efter ett anonymt tips, ett bud på en gammal skolbyggnad.

Julakuten för ensamma hjärtan av Callum Bloodworth

Verkar vara en berättelse med extra allt om Elsa och Sophia som planerar ett julfirande på hjul som ska samla alla ensamma eller ledsna människor. När Sophie behöver åka till sin mamma, står Elsa kvar med skåpbilen och en massa människor att ta hand om.

Driving home for Christmas av Joanna Bolouri

Jag har höga förväntningar på Bolouris nya julbok även om det inte låter jättejuligt med en roadtrip. Omståndigheterna är dessutom inte de bästa, då Kate och Ed egentligen gjort slut, men ändå bestämt sig för att fira en sista jul tillsammans innan de avslöjar det för sina familjer. Låter som ett ganska kasst beslut.

Jul vid världens ände av Kate Hewitt

Ett annat vanligt tema i julböcker är att personer som inte känner varandra tidigare, ändå firar jul tillsammans. Kate Hewitts bok handlar om Laurel som får ett telefonsamtal strax före jul och får veta att hennes syster, som hon inte träffat på mycket länge, har skrivit in sig på rehab och önskar att Laurel ska ta hand om hennes son.

Åtta dagar med dig av Jean Meltzer

Huvudpersonen Rachel är judinna och firar inte jul, men i hemlighet är hon en julälskare av rang och skriver julromaner under pseudonym. Nu har hennes förlag föreslagit att hon istället ska skriva en Chanukka-roman, men hon har absolut ingen inspiration.

Tyck till:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: