Oskuld av Kicki Sehlstedt

Kicki Sehlstedts Probono-serie fortsätter med andra boken Oskuld och nu har Aida Svantsson blivit mamma. I väntan på ett eget boende flyttar hon in hos Kajan och det sliter minst sagt på deras relation. Det här är verkligen två charmiga huvudpersoner som jag tycker om att följa. Det är en stor anledning till att jag verkligen vill läsa vidare i serien. Ett annat är att fallen som står i centrum är intressanta och relevanta. Den här gången försvinner en känd influenser på natten efter sin 18-årsfest. Sista livstecknet är en snapchatbild från Medborgarplatsen. När vi kommer in i handlingen har det gått ett halvår utan ett livstecken.

Det är svårt att skriva om deckare, kanske ännu mer när det inte är första delen. Sehlstedt bygger ett spännande persongalleri som rör sig i intressanta miljöer. Faktiskt funkar det också fint att huvudpersonerna inte är poliser och fokus ligger på samhället där brottet begås än på själva polisutredningen. Aida arbetar inte just nu på tidningen Probono, men hon har fortfarande kontakt med redaktionen. Efter föräldraledigheten hoppas jag att hon arbetar vidare där. Kajan är kriminolog och får stå för det bredare perspektivet. Att hennes före detta man är polis gör också att det perspektivet kommer in naturligt.

Att upptäcka en ny författare är alltid roligt. Extra kul är det också att jag fortfarande har två olästa delar kvar av Probono-serien. Dem vill jag definitivt läsa.


Om boken

Oskuld av Kicki Sehlstedt, Bazar förlag, (2021), 367 sidor

Boken har tidigare getts ut av Piratförlaget.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: