Book Lovers av Emily Henry

Book Lovers är en klassisk berättelse där bokens huvudpersoner inledningsvis tycker mycket illa om varandra, men det som gör den speciell är fokuset på litteratur och de väldigt fyndiga dialogerna. Nora är litterär agent och träffar Charlie över en lunch där hon försöker sälja in ”sin” författare Dusty Fieldings senaste manus till honom och förlaget han arbetar på. Egentligen är det märkligt att det ens blir någon lunch, då Nora knappt hinner sätta sig innan Charlie sågar manuset vid fotknölarna. Han är inte alls imponerad av Once in a lifetime, som utspelar sig i det lilla samhället Sunshine Falls. Två år senare är boken publicerad helt utan stöd av Charlie och det är helt klart så att Nora njuter lite extra av att Once in a lifetime har blivit en megasuccé. Hon hade rätt, Charlie hade fel.

En av de läsare som kanske älskar Fieldnings bok mest är Noras syster Libby. Libby är gravid och drömmer om en lugn resa på platsen från favoritboken. Nu önskar hon sig en resa tillsammans med sin syster till Sunshine Falls. Inledningsvis är besvikelsen stor, men snart hittar systrarna sin plats på den lilla orten, trots att de båda nog tycker att Fielding kanske tagit sig lite väl många friheter. När Charlie dyker upp får Nora dessutom förklaringen till hans rejäla aversion mot Fieldings bok och Sunshine Falls.

Emily Henry har seglat upp som en favorit i feelgoodgenre efter att ha skrivit två riktigt bra böcker. Book Lovers borde på pappret vara favoriten av de tre, men även om den är bra tycker jag inte att den slår debuten Beach Read. Charmen finns där, men det är lite för många trådar för min smak och litteraturdiskussionerna är inte fullt lika roliga som i Beach Read. Idén att låta systrarna åka till ett samhälle som vid första anblick inte alls lever upp till förväntningarna som en bok gett dem, är däremot riktigt rolig och driver på ett snällt sätt med den småstadsvurm som är så vanlig i feelgoodgenren nu för tiden. Extra plus också för att en bokhandel spelar en stor roll. Helt klart är det så att Emily Henry fortfarande är en favorit.


Om boken

Book Lovers av Emily Henry, Berkley, (2022), 384 sidor

Finns också utgiven på svenska med titeln Bokälskare av Lavender Lit. Översatt av Anna Thuresson

1 reaktion på ”Book Lovers av Emily Henry”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d