Just nu i augusti 2022

Egentligen borde det här inlägget publicerats igår, men det har varit lite rörigt de senaste dagarna. I fredags ringde mamma runt lunch och berättade att min morfar gått bort. Han var född 1926 och det var egentligen inte oväntat att det hände, men sorg är inte logisk. Morfar Göte var den sista av mina mor- och farföräldrar att lämna oss, nästan exakt två år efter mormor Siv. Både de och min farmor Märta var viktiga delar av min uppväxt, för att inte tala om krutdamen gammelmormor Rut som levde till jag var en bit över 20. Viktigast av dem alla var nog ändå morfar, som var en fantastisk person. Ett större hjärta går nästan inte att finna. Just nu är jag alltså ganska så sorgsen, men i kulturens värld ser det ut så här.

Just nu läser jag The Pact av Sharon Boldon, som en tredjedel in är riktigt bra. Jag läser också Litteraturdidaktik, fiktioner och intriger av Anders Öhman inför kurs i höst och ska snart börja med Jazz av Toni Morrison som också är kurslitteratur.

Just nu lyssnar jag på Frank Sinatra och tänker på morfar. Dessutom kommer ljudet diverse trädgårdsredskap, fordon och byggmaskiner utifrån. Annars tänker jag mest njuta av tystnaden tills på onsdag då terminen drar igång och den är ett minne blott.

Just nu tittar jag på The Lincoln Lawyer på Netflix, riktigt bra efter de inledande tre avsnitten. Dessutom ser jag Abbott Elementary på Disney +. Den är lite söt.

Just nu längtar jag efter att bli frisk. Både jag och ena sonen är hostiga och febriga. Än så länge visar snabbtesten negativt för covid, men sjuka är vi oavsett. Jag är pigg nog att läsa i alla fall och det är huvudsaken.

Igår publicerade även Anna och Ulrica varsitt just-nu-inlägg. Kika gärna in till dem.

8 reaktioner på ”Just nu i augusti 2022”

  1. Jag förstår precis vad du menar vad gäller sorgen. Visst är det väl värre när ett barn dör än när en gammal människa gör det, men sorgen finns där ändå. Min mamma gick bort i fjol, nästan 94 år gammal. Det var dags för henne att dö, men jag grät ändå när jag höll hennes hand efter att hon lämnat oss.

    1. Ännu värre när det är en förälder. Beklagar din sorg! Mitt i eländet var det skönt att mamma hann hem från resa innan det tog slut och att morfar själv fick lämna sjukhuset och vara hemma hos sig själv.

  2. Beklagar sorgen! Sorg bör få ta den plats den behöver när den behöver. Tror inte man kan vara redo.
    Tack för tips om serier – samlar typ alltid på hög och tänker att jag någon gång ska kolla, haha.

    1. Tack! Det finns otroligt många val att göra gällande såväl böcker som tv-serier och det är omöjligt att hinna med allt.

  3. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Just nu i augsti 2022

  4. Beklagar sorgen. ❤️ Det är verkligen tråkigt att mista de nära och kära även om de har fått leva långa och innehållsrika liv. De senaste åren är det många som har gått bort och när den sista i en generation lämnar blir det märkligt tyst. Direktåtkomsten till en annan tid är borta. En stängd dörr, bara minnen finns kvar.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: