En tur till Karlstad

När barnen blivit stora kan de lämnas hemma ensamma och i början av veckan drog jag och maken till Karlstad och gjorde sådant som ungarna klarade sig fint utan. På tisdagen besökte vi Lars Lerins Sandgrund och han är utan tvekan en imponerande konstnär. Jag kan inte de korrekta begreppen för att beskriva konst, men imponeras av hur han målar ljus och hur målningar i akvarell och gouache kan se ut som foton på håll. Målningarna från Lofoten hade jag inte sett tidigare mer än i böcker och bland dem fanns många fantastiskt fina verk. Min största favorit var ändå dubbeltavlan av solrosor.

Efter en trevlig kväll i Karlstad med god mat och dryck, samt en natt på Stadshotellet, åkte vi till Mårbacka. Där har jag inte varit sedan jag var barn och det var en fin upplevelse. Jag kan en del om den stora författarinnan efter att ha haft läsprojekt kring henne och hennes verk i flera år, men några fina detaljer och anekdoter fick jag till livs som nu kan förgylla mina föreläsningar. Hon är helt klart en fascinerande kvinna.

2 reaktioner på ”En tur till Karlstad”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: