The Spanish Love Deception

The Spanish Love Deception av Elena Armas är spansk romance som utspelar sig både i USA och i Spanien. Klart är att det är en bok som följer genrens mallar, men som ändå lyckas bjuda på en ganska så charmig historia. Huvudpersonen Catalina (kallad Lina) har bott i New York sedan hon dumpades av sin fästman Daniel, en äldre man som också var hennes professor. De blev tillsammans så snart hon slutade studera och Lina är övertygad om att hon omöjligen kan träffa någon annan. Nu ska hans bror gifta sig med Linas syster och självklart vill hon inte dyka upp ensam till bröllopet, speciellt inte när är förlovad med en ny kvinna.

Frågan är bara vem hon ska ta med sig? Lösningen finns närmare än hon tror då kollegan Aaron erbjuder sig att vara hennes fejk-pojkvän och följa med till Spanien. Det hade varit en bra lösning om det inte vore så att Lina verkligen avskyr honom. Hon arbetar som ingenjör och är en av få kvinnor på arbetsplatsen och även om Aaron verkligen inte är värst avskyr hon hur hon förminskas för att hon är kvinna. Vändningen kommer när Aaron erbjuder sig att hjälpa henne med en uppgift som hon fått mot sin vilja, endast på grund av sitt kön. Hon ska ordna en ”Open Day” och det där med fester och mingel är ju en typisk sak som tjejer gillar, eller? Just den aspekten av boken är bra! Armas skriver om sexism på jobbet på ett trovärdigt sätt. Hon har också skapat en cool karaktär i Lina och jag gillar även hennes bästa vän Rosie.

Det blir till slut bestämt att Aaron ska följa med Lina till bröllopet och hennes föräldrar är överlyckliga över att hon träffat någon. Innan de reser är hon dock skyldig Aaron en gentjänst och dessutom behöver de lära känna varandra för att kunna agera som ett trovärdigt par under resan till Spanien. Väl där bjuds det på familjemiddagar, fotbollsmatcher och så självklart ett bröllop. Linas spanska familj är minst sagt excentrisk, men jag älskar verkligen hennes föräldrar och inte minst hennes abuela. Den enda jag har lite svårt för är faktiskt Aaron. När jag läst om boken verkar de flesta blivit förälskade i honom under läsningen och visst har han sina goda sidor, men han har en tendens att prata sönder varenda scen har är med i. Mycket irriterande. Det som är absolut mest irriterande kan jag tyvärr inte skriva om på grund av spoilervarning, men vissa saker fick mig att ta fram skämskudden.

Trots denna irritation hade jag ändå roligt när jag läste The Spanish Love Deception. Elena Armas har humor och honom skriver rappt. Vill du ha underhållande läsning på stranden är detta ett bra val. Tydligen ska boken bli film (eller filmrättigheterna i alla fall sålda) och det kan bli en charmig sådan.


Om boken

The Spanish Love Deception av Elena Armas, Simon & Schuster Ltd, (2021), 480 sidor

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: