Veckans kulturfråga v.22 2022

Det är studenttider och veckans kulturfråga handlar om böcker du tycker att just unga borde läsa innan de tar steget in i vuxenvärlden på riktigt. Det kan vara en bok du älskade som ung, en klassiker som håller ännu eller kanske en alldeles ny favorit.

Vilken bok passar fint som studentpresent?

Att ge bort böcker till studenter är självklart min grej. Eller ta bort studenter förresten, att ge bort böcker är min grej. En författare som jag tycker att alla ska känna till och som brukar passa unga läsare är Karin Boye. Dikterna är vackra, men även hennes roman Kallocain brukar gå hem. En fin present är Boye-asken från Novellix, kanske i kombination med fler dikter. Samlade dikter från 2018 är extra fin med hennes porträtt på omslaget.

Bland nyare böcker är Den hemliga historien av Donna Tartt en bok jag ofta ger bort. En bok av favoriten Kim Thúy passar också unga läsare. Kanske är Em eller Ru de jag tycker bäst om, men även Vi är fin. Andra presenttips är Tupac Shakurs diktsamling The Rose That Grew From Concrete och Kafka på stranden av Haruki Murakami.

5 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.22 2022”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: