Just nu i maj 2022

Maj är en fantastisk månad på många sätt, men som lärare är det en av årets mest intensiva och eftersom jag lyckats säga ja till lite väl mycket som krockar just nu är lästiden synnerligen begränsad. Läget var ungefär likadant förra året, men då var det i alla fall fokus på färre saker. Positivt är det ändå att solen skiner och att ljuset gör att livet vänder åter.

Just nu läser jag 100K av Melody Farshin som är tredje boken i serien om tvillingarna Ali och Aicha. Jag är halvvägs och den är än så länge väldigt bra. Halvvägs är jag även genom Andetag av Jennifer Niven som började trögt, men nu har börjat komma igång. I helgen hoppas jag också få tid att läsa vidare i Mhairi McFarlanes nya bok Mad about you.

Just nu tittar jag på Anatomy of a Scandal som baseras på boken Efter skandalen av Sarah Vaughan. När jag bloggade om boken skrev jag att jag trodde att den skulle bli en riktigt bra tv-serie och jo, den är väl okej, men inte wow ännu. Roligt dock att se Michelle Dockery som åklagaren Kate Woodcroft. Jag har också fastnat helt i Masked Singer, som inte är världsbäst, men väldigt underhållande.

Just nu lyssnar jag mest av allt på fågelkvitter. Det är så mycket ljud i vardagen att jag inte riktigt orkar med musik och om ljudböcker är svåra att hänga med i även i vanliga fall är det ännu värre nu.

Just nu längtar jag efter att ha lite mindre att göra. Som vanligt har jag tagit på mig för mycket och har en rejäl ångestskapande surdeg att ta tag i under helgen. Förhoppningsvis flyter det bättre än när jag försökte med samma uppgift förra helgen.

Besvara mer än gärna enkäten själv och missa inte att kika in hos Anna, Helena och Ulrica som redan svarat.

7 reaktioner på ”Just nu i maj 2022”

  1. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Just nu i maj 2022

  2. Sent omsider orkade jag haka på och mina svar finns på bloggen. Jag har oxå galet mycket på jobbet just nu, nationella prov som ska rättas, våra klasser ska delas upp inför mellan på bästa sätt, lgr 22 ska bankas in och så lyckades jag med dålig tajming på en f.ö. superintressant kurs hos spsm som är i slutspurten nu.
    Jag har insett att jag inte längre kan läsa på tunnelbanan, ögonen klarar inte av att fokusera (ålder? utbrändhet?) så jag lyssnar istället men just nu endast på fluff så det gör inget om jag inte hänger med till hundra procent. Men fågelkvitter är så klart fantastiskt härligt!

    1. Jag kan lyssna på reportageböcker eller självbiografiska böcker, men har inte lärt mig att lyssna på skönlitteratur. Synd, för det verkar trevligt!

  3. Det är så skönt att höra dig prata om ljudböcker. Har inte kunnat lära mig att lyssna på dem. Lyssnar inte på poddar hellre. P1 funkar live 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: