Veckans kulturfråga v.15 2022

Onsdag igen och dags för en kulturfråga. Eftersom det är min systers födelsedag idag handlar frågan om just systrar. Verkliga eller fiktiva sådana, det väljer du själv.

Vilka kulturella systrar tycker du extra mycket om?

De första systrarna jag kommer att tänka på är systrarna Stephen, mer kända som Virginia Woolf och Vanessa Bell. En författare och en konstnär, båda mycket talangfulla. Två gånger har jag besökt paret Woolfs hem i Rodmell och en gång gick färden också till Vanessa Bells Charleston. Platser jag ofta tänker på och gärna återser.

Fiktiva systrar är Lisabet och Madicken som båda var rätt kaxiga på olika sätt. Den yngre mer rättfram och frispråkig och den äldre lite mer avvaktande. Trots att jag egentligen kanske är mer lik Madicken var det en ärta (eller en pappersboll) i näsan som gällde och ingen balansgång på skoltaket.

I senaste boken om Kerstin som heter Kerstin, solen och kärleken har hon fått en lillasyster som blivit hennes stora kärlek. Systern heter Miranda, men Kerstin kallar henne solen. Det här är en fantastisk serie för de yngre som verkligen rekommenderas.

Sjungande systrar får också vara med och det syskonpar jag vill lyfta fram är Johanna och Klara Söderberg, som tillsammans bildar duon First Aid Kit. Egentligen är country inte alls min grej, men de här systrarna gör musik jag tycker om.

7 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.15 2022”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: