Veckans kulturfråga v.45 2021

För några veckor sedan handlade det om böcker om och från Afrika och jag tänker att vi reser vidare runt jorden. Idag får en annan världsdel stå i centrum:

Vilken författare som skriver om Asien är din favorit?

Det är svårt nog att välja bland författare från ett land och en hel världsdel betyder att väldigt många bra författare väljs bort. Jag har valt att lyfta fram två väldigt olika författare. Dels Mohsin Hamid från Pakistan, som bland annat skrivit Den ovillige fundamentalisten och Exit West. Två riktigt bra och intressanta böcker. Helt andra böcker skriver Kevin Kwan som kanske är mest känd för trilogin om de rikaste i Singapore som inleds med Crazy Rich Asians. Underhållande, men faktiskt inte alls så ytligt som man kan tro. Jag gillar att blanda högt och lågt när det kommer till läsning. Det finns pärlor i alla genrer.

 

 

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.45 2021”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: