Daniel Diop vinner International Booker Prize

Ikväll avslöjades vinnaren av International Booker Prize som blev At night all blood is black av Daniel Diop. Han delar priset med översättaren Anna Moschovakis, som översatt boken från franska till engelska. Diops bok är en av de böcker på prisets långa lista som lockar mig mest.

Diop är den första franska författaren som tilldelats priset och denna hans andra roman har vunnit priser både i hemlandet och internationellt. Enligt Bookerprisets hemsida är den översatt till 13 språk, men ännu inte till svenska om än till norska. I At night all blood is black skriver Daniel Diop om de senegaleser som stred för Frankrike under första världskriget. Boken är baserad på hans gammelfarfar Mademba Diops berättelser och handlar bland annat om hans vänskap med Alfa Ndiaye och deras upplevelser vid Västfronten.

1 reaktion på ”Daniel Diop vinner International Booker Prize”

  1. Pingback: Bookerprisets långa lista 2021 – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: