Just nu i mars 2021

Ännu en månad har gått och nu är det vår, i alla fall enligt almanackan. Eftersom det är första lördagen i månaden kör vi vår gamla kulturkolloutmaning Just nu. Så här har jag det just nu.

Just nu läser jag Dagboken jag aldrig skrev av Jessika Devert,  men det går lite trögt. Hoppas den tar sig. Tanken är att helgen ska ägnas åt Stöld av Ann-Helén Laestadius så att jag kan vara med och cirkla om den nästa vecka. Påbörjad är också Peter James senaste bok på svenska Död vid första ögonkastet. Sedan vimlar det av bokslattar både fysiskt och digitalt.

Just nu tittar jag på Vad som än händer på Netflix. Helt okej efter två avsnitt, men jag är inte överväldigad. I helgen planerar jag också att se filmatiseringen av Moxie.

Just nu lyssnar jag på Osynliga kvinnor av Caroline Criado Perez och det i små portioner, då den gör mig riktigt förbannad.

Just nu längtar jag som så många andra efter vår och värme. Lite försmak har vi fått och kvällarna är redan ljusare. Däremot längtar jag inte efter pollensäsongen som redan börjar komma smygande. Från nästa vecka har jag dessutom ett mycket mer behagligt schema än jag haft tidigare i år. Det ser jag verkligen fram emot.

Flera av de forna kulturkollarna har svarat. Kika gärna in hos Anna, Helena och Ulrica och läs deras svar. Det vore också jätteroligt om även du svarar på frågorna.

10 reaktioner på ”Just nu i mars 2021”

 1. Pingback: Just nu i mars 2021 – Fiktiviteter

  1. Det blir så tydligt när all ojämlikhet samlas på ett ställe. Mycket av den är vi dessutom så vana vid att få reagerar. De berättade t.ex. nyss om en studie som skulle undersöka varför vissa människor klarar kyla bättre än andra. Alla deltagare i studien var män.

  1. Den är så upprörande att jag knappt kan läsa. Egentligen inte så mycket nytt, men när allt samlas på ett ställe blir det överväldigande!

 2. Just nu läser jag Moberg-biografin av Jens Liljestrand. Jag är inte imponerad och längtar efter att börja på Lucia Berlins noveller istället.
  Just nu tittar jag på ”Tatortreiniger” tysk komedi som snuddar vid samhällskritik. Mycket bra!
  Just nu lyssnar jag på ”pocketpodden”, som jag gör varje lördag förmiddag när jag städar.
  Just nu längtar jag efter FIKA! Testar att baka svensk ostkaka med mandel och jag hoppas innerligt att det smakar så som jag hoppas att den ska.

 3. Pingback: JoS blog » Blog Archive » Just nu i mars

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: