Veckans kulturfråga v.34 2020

Onsdag igen och dags för veckans kulturfråga, som den här gången hakar i det spänningstema jag kör just nu på bloggen.

Veckans fråga är dubbel och lyder:

Vilken är din favoritförfattare inom spänningslitteraturen? Vilken är hens bästa bok?

 

Helt ärligt vet jag inte varför jag envisas med att begränsa till en i mina frågor, eftersom jag ALDRIG lyckas välja en. För att vara rättvis blir det istället en man och en kvinna, som är två av många favoriter. En författare som jag hittills läst fjorton böcker av och alltid återvänder till när jag behöver något bekant är Peter James. I sommar har jag läst de två senaste i hans serie om Roy Grace som arbetar vid polisen i Brighton-Hove, en plats som ligger mig varmt om hjärtat. Vilken av böckerna i serien som är bäst är egentligen omöjligt att säga, men den ska läsas i ordning och första boken Levande begravd är riktigt bra, men också nästan outhärdligt otäck.

Jag är svag för brittiska deckare och vill också lyfta fram Sharon Bolton som dels skrivit en serie om Lacey Flint, som jag kanske tycker mest om och några fristående böcker. Just nu skriver hon på en serie om Florence Lovelady och andra boken Giftmördaren kom ut i juni. Frågan är om den bästa boken av henne inte är Nu ser du mig, som är den första boken om Flint och en mördare som inspireras av Jack the Ripper.

8 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.34 2020”

  1. Det låter som om jag ska läsa den senaste Peter James-serien! Brighton <3
    Min bästa spänningsförfattare, och nu har jag inte tänkt särskilt länge, för då skulle jag nog också få svårt att välja, är: Carol O'Connell – en del av hennes böcker om Mallory är otroligt obehagliga, alla dom första fyra, men särskilt den fjärde, Stone Angel (man måste läsa dem i ordning, iaf fram hit).
    (Nu när jag skrivit detta inser jag att min favoritförfattare i genren ju är Marcia Muller.)

    1. Det är just miljön som fick mig att börja läsa Peter James från början. Gillar Brighton och pluggade där för alldeles för många år sedan. Kul att du hänger på, kikar in och tar del av dina svar!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: