Jack the Ripper Wannabe

now-you-see-me

Now you see me av S J Bolton är en riktigt ruskig och välskriven spänningsroman med en huvudperson som är lika mörk som de i böcker av Flynn eller Hand. Lacey Flint är framgångsrik, men ganska ny polis i London. Hon lever ett isolerat liv, men då hon blir vittne till ett mord och därefter förflyttas till den station där fallet utreds, har hon svårt att fortsätta isolera sig.

Två saker står snart klart, dels att mordet på något sätt är knutet till Lacey Flint, samt att mördaren inspirerats av Jack the Ripper. Då Flint är något av en expert på den berömde mördaren kommer hon till stor användning i teamet. Problemet är bara att hon nästan vet för mycket och att hon har en tendens att befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Under några månader mördas kvinna efter kvinna på ytterst brutala sätt och jakten är riktigt spännande.

Det här är något helt annat än Blood Harvest, som är den enda bok jag läst tidigare av Bolton. Den var mer av en spökhistoria i lantlig miljö, medan vi nu rör oss i London i sällskap av riktigt hårdkokta och minst sagt annorlunda poliser. Jag gillar Lacey Flint, hon är trasig och knäpp, men det är svårt att inte engagera sig i henne. Mark Joesbury är polisen som älskar att hata henne, eller hatar att han älskar henne och dessa något frustrerande känslor delas av dem båda.

Jag läser raskt vidare i serien om Flint, Joesbury och de andra och anar en ny spänningsfavorit. Det här är helt klart det bästa inom genren som jag läst på mycket länge.

 

6 reaktioner på ”Jack the Ripper Wannabe”

  1. Jag tycker att morden är lite väl sadistiska och att en del av intrigen, bortsett från den sista twisten, är lite för förutsägbar för att den här ska vara förtjänt av alla hyllningar – den är absolut inte dålig men inte direkt fantastisk enligt mig. Å andra sidan har jag nog alltid tillhört team pusseldeckare…

    1. Det är sadistiskt och brutalt, men (hemskt nog) gillar jag det. Troligen för kopplingen till Jack the Ripper. Jag gillar också de trasiga personerna och all svärta, sedan kan jag hålla med dig om att allt inte är helt överraskande. Jag gillar pusseldeckare också, men det är på många sätt en helt annan genre.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: