Århundradets kalender del 4

Kanske är Black Swan den mest obehagliga film jag sett. Berättelsen om balettdansöserna Nina och Lily som konkurrerar om att bli prima ballerina i ett balettsällskap i New York när den tidigare tvingats gå i pension. När Svansjön ska sättas upp får Nina huvudrollen, men den nya dansösen Lily är ute efter hennes jobb. Det här är en fantastisk film som jag aldrig, aldrig skulle orka se om. Att se Black Swan är nämligen en fantastisk, men otroligt känslomässigt krävande uppgift. Fantastiska skådespelarinsatser, vacker musik och ett väldigt hemskt innehåll.

Black Swan är regisserad av Darren Aronofsky, som nominerades till en Oscar för Bästa regi 2011. Totalt fick Black Swan fem nomineringar och Natalie Portman vann mycket välförtjänt en för Bästa kvinnliga huvudroll.

2 reaktioner på ”Århundradets kalender del 4”

  1. Pingback: Sammanställning av Århundradets kalender – enligt O

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: