Århundradets kalender del 3

Dags för dag tre i Århundradets kalender och ännu en bok. Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda är en berättelse om utsatthet, men också om gemenskap. Den är också så fransk som en bok kan bli och har faktiskt blivit till en riktigt bra och väldigt fransk film med fantastiska  Audrey Tautou i rollen som Camille, som helst av allt vill försvinna, men räddas av den mycket specielle Philibert de la Durbellière. Han tar med henne hem till lägenheten han delar med den buttre kocken Franck och ger henne en plats att landa på.

Tillsammans är man mindre ensam kom ut 2004 och var den näst mest sålda boken i Frankrike det året efter Da Vinci-koden. På svenska gavs den ut för första gången 2005. De senaste åren har jag helt tappat bort Anna Gavalda, men kanske är det dags att återupptäcka henne.

Har ni läst hennes senaste böcker?

3 reaktioner på ”Århundradets kalender del 3”

  1. Åh vad jag älskade boken (gillade filmen men tycker inte riktigt den fångade känslan som boken gav). Är sugen på omläsning men vet inte om jag vågar…

  2. Pingback: Sammanställning av Århundradets kalender – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d