What Alice forgot

Alice och Nick väntar sitt första barn och de är otroligt lyckliga. Självklart tänker de att de ska vara precis så lyckliga hela sitt liv. När tio år har gått och de blivit trebarnsföräldrar ser livet lite annorlunda ut. De har separerat och gillar inte varandra alls. Faktiskt verkar de ha glömt bort hur lyckliga de en gång var.

Så ramlar Alice på gymmet och slår i huvudet. Hon blir medvetslös och när hon vaknar upp har hon glömt de senaste tio åren. Hon har glömt bort att hon har tre barn och hon har helt glömt bort den person hon blivit. Dessutom har hon ingen aning om att Nick och hon inte längre är tillsammans. När Alice vaknar tror hon fortfarande att hon är gravid med sitt första barn och att hon är lycklig tillsammans med Nick. Trots att hon ganska snart inser att åren har gått har hon otroligt svårt att förstå att kärleken inte finns kvar. Självklart älskar hon Nick, hur skulle hon kunnat sluta göra det. Hon har också glömt sin bästa vän Gina, vars namn hela tiden dyker upp. För tio år sedan kände de inte varandra och nu verkar hon ha påverkat hela Alices liv.

What Alice forgot är en av Liane Moriartys absolut bästa böcker av de jag läst. Utan några som helst pekpinnar visar hon hur mycket livet förändras och hur lätt det är att förstöra något som faktiskt är bra. Vardagen ställer till det helt klart och även de som en gång älskade varandra kan glömma bort hur det kändes. Om man fick en chans att spola tillbaka och börja om hade valen kanske blivit annorlunda.

För tio år sedan hade vi två små ungar, en som kröp omkring på gränsmattan och en som skulle fylla två. Jag var trött som satan, men faktiskt var vi bättre på att göra saker tillsammans bara vi två vuxna. Det behöver vi göra mer. Jag skulle inte säga att livet var bättre då, men det var annorlunda. Det är dock intressant att tänka tillbaka ibland och fundera över saker som förändrats till det bättre och även det som förändrats till det sämre.

1 reaktion på ”What Alice forgot”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: