Olikhetsutmaningen: liv och död

Nu lyckades jag pricka rätt dag, trots en helt hysterisk vecka. Att vara svensklärare när det vankas nationella prov är ganska intensivt. Jag känner att jag lever och egentligen är ju det något att vara tacksam över. Alernativet vore så mycket tråkigare.

Veckans två ord i olikhetsutmaningen är liv och död och jag vill att ni berättar om böcker, film, tv-serier eller annan kultur som kan kopplas till detta motsatspar.

Birgitta Ohlsson har skrivit boken Duktiga flickors revansch om sitt liv och fått mycket kritik för det. Inte för att hon skrivit om sitt liv, men för att hon inte skrivit om andras liv. Ohlsson har fått kritik för den bok hon inte skrivit, vilket jag tycker är lite märkligt. Jag delar inte Ohlssons politiska åsikter, som är de debatten främst handlar om, men jag tycker ändå att det var intressant att läsa om hur hon ser på världen och hur hon uppfattat sitt liv som duktig flicka.

Om döden och mycket annat handlar Jag ger dig solen av Jandy Nelson. Efter moderns död förändras livet drastiskt för tvillingarna Noah och Jude i denna väldigt välskrivna och läsvärda bok. Är det inte dags för Jandy Nelson att skriva något nytt snart?!

11 reaktioner på ”Olikhetsutmaningen: liv och död”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: