Veckans ord på Ä: Mina svar

Fem ord på Ä kopplade till författare och böcker.

En riktigt äcklig bok är Granne med döden av Alex Marwood. Mycket kroppsvätskor och läbbiga detaljer. Ingen bok att äta till.

En bok att äga är 1947 av Elisabeth Åsbrink. En bok att återkomma till om och om igen. Undrar vilka andra år som skulle kunna fylla en hel bok?!

Gert Fylking ropade ett ironiskt äntligen under några år då vinnaren av Nobelpriset i litteratur delades ut. Den gång jag verkligen ropade detsamma, totalt utan ironi, var när Tomas Tranströmer tilldelades priset 2011. Mina andra favoriter har en tendens att dö innan de får priset, som t.ex. Assia Djebar.

Modig och ärlig är Therése Lindgren som skriver om sin psykiska ohälsa i boken Ibland mår jag inte så bra.

Ett riktigt äventyr är Lotus blues av Kristina Ohlsson. Egentligen inte min typ av bok, men jag gillade denna actionhistoria väldigt mycket.

7 reaktioner på ”Veckans ord på Ä: Mina svar”

  1. Fyra böcker du gillade, som är skrivna av kvinnor, och en äcklig bok, skriven av en man. Hmm, kan vi urskilja ett mönster här? 😉

      1. Jag har gett ett löfte till mig själv att läsa fler böcker skrivna av kvinnor i år, för jag såg att det var väldigt många manliga författare i fjol.

        1. Det blir nog lätt så att man läser utifrån sitt eget kön. Jag ska läsa klassiker i år har jag tänkt mig och då blir det lätt män.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: