enligt O

Tankar från en bokberoende

Att våga prata om psykisk ohälsa

Idag skriver jag om Therése Lindgrens bok Ibland mår jag inte så braKulturkollo. Vårt tema den här veckan är hälsa och välmående, något som självklart är viktigt för oss alla. Ofta diskuterar vi fysisk hälsa, medan den psykiska fortfarande är tabubelagd. Det är okej att vara hemma om man har influensa, men om det handlar om att man faktiskt inte mår så bra psykiskt är det knappast något att basunera ut. Stress är okej, men att tala om ångest och depression är det ännu inte. Synd, då det säkert hade främjat hälsan att faktiskt tala om det, då fler kanske vågar söka hjälp.

Kika in på Kulturkollo och läs mer.

Föregående

En söndagssmakbit från Maggie O’Farrell

Nästa

Böcker du borde köpa på rean och de som lockar mig

2 kommentarer

  1. Stigmat har börjat lätta lite för vissa diagnoser, men runt till exempel psykossjukdomar är tystnaden fortfarande kompakt. Tror som du att vi har mycket att vinna på att prata om det.

    • Det är mer accepterat, men ändå låter det ofta som att det “bara” är att rycka upp sig, vilket det självklart inte är. Allt som inte syns har en tendens att inte vara något som finns “på riktigt”. Och ja, psykossjkdomar är det väldigt tyst om. Med en sådan är man ju galen.

Kommentarsfunktionen är avstängd.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: