Born Weird om en udda familj

Andrew Kaufman har skrivit två fantastiska böcker, The Tiny Wife och All my friends are Superheroes. Born Weird är charmig, men håller inte riktigt samma klass. Det udda och knäppa finns där, men jag tycker att det ibland blir lite väl krystat.

Vi får träffa hela familjen Weird under bokens gång. Farmor Annie Weird är döende och hon vill ha alla barnbarn hos sig. Hon ber därför Angie om hjälp att hitta dem och ta dem till henne. Anledningen säger hon vara de egenskaper hon gett dem vid födseln. De som skulle kunna vara superkrafter, men som kanske har förstört mer än de gjort nytta. Angie till exempel förlåter alltid alla vad de än gjort och det kan ju tyckas bra, men det är det inte alltid. Vi får följa Angie under två veckor då hon letar upp sina syskon som befinner sig på de mest udda platser. En i ett helt fiktivt land, där hon är drottning.

Jag skulle gärna vilja älska Born Weird, men det gör jag inte. Den är bra, men inte wow och av Andrew Kaufman förväntar jag mig wow.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: