Visst är jag en noob också

img_3466

Kulturkollo har det handlar om nördar och noobs i veckan. Själv kom jag ut som språknörd, vilket knappast torde vara någon större nyhet för speciellt många. Sedan har jag funderat och kommit på att jag är på väg att nörda ner mig i en sak till, men än så länge är jag noob. Det handlar om sibiriska skogskatter aka räddningen för kattälskande allergiker. Yviga små monster som inte ens ger mig kliande ögon.

I slutet av förra sommaren flyttade Selma hem till oss. En liten, försiktig dam som aldrig kelar om hon inte bestämt sig för det själv. Fortfarande gömmer hon sig om det är för många andra här hemma, men familjen funkar bra. Speciellt om hon får mat. Att kamma bort tovor är inte lik populärt och eftersom det är jag som kammar är jag minst populär.

Lillkatten Manya flyttade hit i början av sommaren. Ursäkten var att Selma behövde sällskap och efter två veckors konstant fräsande från damen som fick sitt hem invaderat, gillar de varandra riktigt mycket. Manya är hur kelig som helst och mer social än storasyster.

Som kattägare har jag gått in för att lära mig det som är värt att kunna om katter i allmänhet och sibiriska skogskatter i synnerhet. Jag och grabbarna kollar gärna på bilder på fina katter, även om vi är överens om att våra katter är de finaste.

Helt klart är jag en noob på gränsen till nörd när det kommer till katter. Kattböcker är en självklarhet att läsa som mycket teoretisk kattägare. Jag använder alltid läsandet för att få mer kunskap. Förra julen lyssnade hela familjen på I huvudet på din katt av Susanne Hellman Holmström och Sarah J Hellman och lärde oss massor av saker. Det Susanne Hellman Holmström inte vet om katter är inte värt att veta. Nu är vi sugna på Oss kattvänner emellan som hon skrivit tillsammans med Suzanne Axell. Hur tänker din katt av Bo Söderström är också riktigt bra och tidningen Kattliv ett måste.

2 reaktioner på ”Visst är jag en noob också”

  1. text om katter som verkligen rekommenderas: ”Let’s talk about housecats and how fucking weird they are evolutionarily/anthropologically”: http://koryos.tumblr.com/post/57769837146/cats-lets-talk-about-housecats-and-how-fucking . Inte världens mest, er, formellt skrivna text, men väldigt kunnig och nördig. Samt har min favoritmening ur bloggvärlden någonsin: ”CONVERGENT EVOLUTION. WE HAVE BASICALLY CREATED TINY LION PRIDES. IN OUR LIVING ROOMS. WOW GUYS.”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: